ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έχεις παραγγείλει ήδη online; Ξέχνα την παραλαβή με click away!

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έχεις παραγγείλει ήδη online; Ξέχνα την παραλαβή με click away!

Στελέχη των εταιρειών τονίζουν πως όγκος των εργασιών έχει μεγαλώσει δυσανάλογα, καθώς το δεύτερο lockdown συνέπεσε με τη Black Friday

Την ώρα που οι καταναλωτές θα μπορούν από Δευτέρα να κάνουν τα ψώνια τους με τη διαδικασία του click away, όσοι το προηγούμενο διάστημα προχώρησαν σε ηλεκτρονικές αγορές, θα παραλάβουν τα προϊόντα μετά τις γιορτές. Αυτό επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, τονίζοντας πως οι παραγγελίες δεν μπορούν να ακυρωθούν δεδομένου πως έχουν τιμολογηθεί. Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος πελάτης επιθυμεί να ακυρώσει την παραγγελία του και να ψωνίσει το αντίστοιχο προϊόν με τη διαδιακασία click away για να το έχει μέσα στις γιορτές δεν μπορεί να το κάνει.

Οι όγκοι αποστολών είναι κατά πολύ μεγαλύτεροι από αυτούς του πρώτου lockdown, με αποτέλεσμα οι παραγγαλίες να παραδίδονται με μεγάλη καθυστέρηση στους καταναλωτές. Χιλιάδες είναι τα παράπονα από τους πελάτες, οι οποίοι αναζητούν εδώ και εβδομάδες το δέμα τους, ενώ με σκοπό την αποσυμφόρηση, στην μάχη για την εξυπηρέτηση του κοινού, έχουν ριχτεί και τα ταξί, τα οποία εκτελούν χρέη κούριερ.

Στελέχη των εταιρειών τονίζουν πως όγκος των εργασιών έχει μεγαλώσει δυσανάλογα, καθώς το δεύτερο lockdown συνέπεσε με τη Black Friday, αλλά και την επερχόμενη εορταστική περίοδο και έτσι οι παραλαβές των παραγγελιών να καθυστερούν σημαντικά.

Μάλιστα, κάποιες μεγάλες εταιρείες ταχυμεταφορών, αλλά και ηλεκτρονικά καταστήματα μεγάλων εταιρειών διέκοψαν την λειτουργία τους για κάποιες ημέρες, καθώς δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν.

Μία από τις αιτίες για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται είναι, σύμφωνα με τις εταιρείες ταχυμεταφορών ότι σε αντίθεση με την προηγούμενη καραντίνα, τώρα παρατηρείται κίνηση στους δρόμους. Και μπορεί τα μηχανάκια να μην έχουν πρόβλημα, ωστόσο τα van και τα φορτηγά καθυστερούν στη μετακίνηση, γεγονός που επιβαρύνει το συνολικό χρόνο που χρειάζονται οι εταιρείες για τις αποστολές δεμάτων.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι πελάτες των e-shops ίσως θα πρέπει να περιμένουν μετά τις γιορτές για να τους παραδοθούν οι παραγγελίες τους, καθώς τότε αναμένεται να ομαλοποηθούν οι συνθήκες αφού ο όγκος των παραγγελιών που έχει γίνει μέχρι στιγμής χρειάζεται αρκετό καιρό για να παραδοθεί στους καταναλωτές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού: Ποιοι δεν θα εμβολιαστούν και γιατί