ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ σε βάρος αστυνομικών για επίθεση σε μετανάστες στη Μυτιλήνη

ΕΔΕ σε βάρος αστυνομικών για επίθεση σε μετανάστες στη Μυτιλήνη

Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος συνοριοφυλάκων, που φέρονται να επιτέθηκαν αναίτια σε μετανάστες στη Μυτιλήνη, διέταξε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα της efsyn απεικονίζονται τρεις συνοριοφύλακες και ένας αστυφύλακας να χειροδικούν, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε μετανάστες.

Η έρευνα ανατέθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ενώ παράλληλα διατάχθηκε ΕΔΕ.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο δύο μετανάστες, οι οποίοι επέστρεφαν από σούπερ μάρκετ στην πόλη της Μυτιλήνης.

Στη συνέχεια, για άγνωστο λόγο οι αστυνομικοί άρχισαν να τους χτυπάνε και να τους κλωτσάνε. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. εξηγούν ότι «τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές».

Τη δική τους απάντηση, σε σχέση με το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και απεικονίζει συνοριοφύλακες να χτυπούν μετανάστες βοδίνουν οι αστυνομικοί, μέσω του προέδρου των Συνοριακών Φυλάκων Ελλάδος, Παναγιώτη Χαρέλα.

Πρόκειται για το βίντεο που προκάλεσε την αντίδραση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλη Καραμαλάκη, ο οποίος διέταξε ΕΔΕ σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών και έρευνα από τους «αδιάφθορους» της Αστυνομίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο δύο μετανάστες, οι οποίοι επέστρεφαν από σούπερ μάρκετ στην πόλη της Μυτιλήνης. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί άρχισαν να τους χτυπάνε και να τους κλωτσάνε, όπως απεικονίζεται σε βίντεο.

Ο Παναγιώτης Χαρέλας κάνει λόγο για ανθρωποφαγία και για απόκρυψη γεγονότων. Αναφέρει ότι οι μετανάστες που φαίνονται στο βίντεο σταματούσαν διερχόμενους οδηγούς και έκαναν επιθέσεις στα οχήματά τους. Προσθέτει ότι οι καταγγελίες των θυμάτων ήταν που οδήγησαν τους αστυνομικούς στον έλεγχο των συγκεκριμένων ατόμων.

Αναλυτικά όλα όσα υποστηρίζει ο κ. Χαρέλας: «Στο βωμό της "ανθρωποφαγίας" διατάχθηκε η διαθεσιμότητα των συναδέλφων για το περιστατικό που έφερε γνωστή εφημερίδα στο φως. Αφού λοιπόν πληροφόρησε πως πρόκειται για πρόσφυγες και όχι για μετανάστες αιτούντες ασύλου, ότι αναίτια προχωρήσαν σε σύλληψη αυτών και ότι τους χτυπούσαν αφού τους έριξαν στο έδαφος, ξέχασε να πληροφορήσει όμως πως οι συγκεκριμένοι μετανάστες είχαν καταναλώσει αλκοόλ και μεθυσμένοι, σταματούσαν διερχόμενους οδηγούς στο δρόμο χτυπώντας τα οχήματα τους. Οι καταγγελίες αυτών προς τους αστυνομικούς ήταν που τους οδήγησαν στο περιστατικό να επιληφθούν. Δεν μίλησαν βέβαια για την αντίσταση των μεταναστών κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ουδέ για τις βρισιές και το φτύσιμο. Εξάλλου σκοπός ήταν η ανθρωποφαγία των συναδέλφων. Η διοικητική εξέταση που θα ξεκινήσει, θα δείξει για το τι ακριβώς συνέβη. Το βέβαιο όμως είναι πως την είδηση, την εμπλουτίζουμε με ότι μας βολεύει για να επιτευχθεί η ανθρωποφαγία των ενστόλων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η Ευρώπη έκανε το πιο ισχυρό βήμα προειδοποίησης προς την Τουρκία