ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγουν αύριο τα Κέντρα Αισθητικής, μανικιούρ και πεντικιούρ - Τι ανακοίνωσε ο Πέτσας

Ανοίγουν αύριο τα Κέντρα Αισθητικής, μανικιούρ και πεντικιούρ - Τι ανακοίνωσε ο Πέτσας

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η απόφαση ελήφθη γιατί τα φαινόμενα μαύρης εργασίας στον τομέα της περιποίησης νυχιών και των κέντρων αισθητικής είναι εκτεταμένα.

Παράλληλα είπε ότι ο κατάλογος των συγκεκριμένων ΚΑΔ θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα το φαινόμενο της μαύρης εργασίας στον χώρο της περιποίησης νυχιών διαπιστώθηκε στα social media.

Για την λειτουργία των εκκλησιών ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει νέα επικοινωνία σήμερα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στη σκιά των έντονων αντιδράσεων ιεραρχών, παραπέμποντας σε ανακοινώσεις αν υπάρξουν εξελίξεις είτε σήμερα είτε αύριο.

Αναφερόμενος στην παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς συνέστησε «να μην είναι αφορμή για συγχρωτισμό» ανακοινώνοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία επέκταση του ωραρίου για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Για την παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχόμενων από δύο οικογένειες, ενώ θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10μμ έως τις 5πμ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Όσον αφορά την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού παρατήρησε ότι το επιδημιολογικό αποτύπωμα παραμένει βαρύ και γι' αυτό αποφασίστηκε η επέκταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό λέγοντας ότι «συνεχίζεται η προετοιμασία για τον εμβολιασμό. Θα χρησιμοποιηθεί η άυλη συνταγογράφηση και θα δημιουργηθεί η ψηφιακή πλατφόρμα http://emvolio.gov.gr» ενώ πρόσθεσε ότι «για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά, θα αξιοποιηθούν τα φαρμακεία της χώρας και ενδεχομένως τα ΚΕΠ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ακόμα ότι τα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, για τον μήνα Δεκέμβριο, παραμένουν σε ισχύ και για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου οι οποίες θα λειτουργήσουν με το σύστημα click away.

Μπορούν έτσι και τον Δεκέμβριο:

  • Να θέσουν εργαζόμενους σε προσωρινή αναστολή της
    σύμβασης εργασίας.
  • Να έχουν μείωση ενοικίου 40%.
  • Να έχουν αναστολή ρυθμισμένων φορολογικών και
    ασφαλιστικών υποχρεώσεων.
  • Να συμμετάσχουν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, που
    θα καταβληθεί τον Ιανουάριο.
  • Να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Μεγάλη προσοχή! Επικίνδυνα φαινόμενα τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα μπουν στο «μάτι»