ΕΛΛΑΔΑ

Τον Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση

Τον Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση

Η συνεργασία μεταξύ περιφερειών, δήμων, εμπειρογνωμόνων, επιχειρηματιών και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών από Ελλάδα και Γερμανία είναι το αντικείμενο της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο, στη Θεσσαλονίκη.

Μέσα από τη Συνέλευση προωθείται η ανταλλαγή εμπειριών και η δημιουργία δικτύων, δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο γενικός πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Βόλφγκανγκ Ομπερμάιερ. Τόνισε, δε, ότι η επαφή των αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορεί να ανοίξει το δρόμο στη συνεργασία των επιχειρηματιών και στις επενδύσεις.

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους θα γίνουν ειδικές συσκέψεις για σημαντικά θέματα τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν στη Συνέλευση. Ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες είναι οι προτάσεις για τη διοργάνωση των συσκέψεων και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Υποστήριξη κατά τη διοργάνωση και την υλοποίηση των συσκέψεων μπορεί να παρέχει το γραφείο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που ιδρύθηκε πρόσφατα και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Πολλές επαρχίες και δήμοι στη Γερμανία έχουν εκφράσει την επιθυμία για αδελφοποίηση με περιφέρειες και δήμους από την Ελλάδα, και, όπως είπε ο κ. Ομπερμάιερ προωθείται η αδελφοποίηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την επαρχία της Στουτγάρδης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ όρισε τον κοινοβουλευτικό υφυπουργό Χανς-Γιοαχίμ Φούχτελ ως εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, γεγονός, που, σύμφωνα με τον κ. Ομπερμάιερ αποδεικνύει τη σημασία που αποδίδει στη διοργάνωση.

Στις 4 και 5 Νοεμβρίου του 2011 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η 2η Ελληνογερμανική Συνέλευση, η οποία αξιολογήθηκε από τους περίπου 250 συμμετέχοντες ως ιδιαίτερα επιτυχής και ως εκ τούτου αποφασίστηκε η συνέχιση αυτής της εταιρικής συνεργασίας, με την πραγματοποίηση της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Θεσσαλονίκη, το 2012 και της 4ης στη Νυρεμβέργη, το 2013.