ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Αγωνία για τις «κόκκινες» περιοχές - Για ποιους προειδοποιούν οι ειδικοί

Κρούσματα σήμερα: Αγωνία για τις «κόκκινες» περιοχές - Για ποιους προειδοποιούν οι ειδικοί
INTIME

Κρούσματα σήμερα: Παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, το δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν λέει να κοπάσει στη χώρα μας.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, υπογραμμίζοντας με κάθε ευκαιρία τη σημασία τήρησης των κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Μετά την Κοζάνη, τη Μάνδρα, την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο, οι επιστήμονες εφιστούν την προσοχή και προειδοποιούν για σκληρά lockdown και σε άλλες περιοχές, που είναι στο «κόκκινο».

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη οι τέσσερις παραπάνω περιοχές μπήκαν σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Μιλώντας στο Mega, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, τόνισε ότι τα μέτρα που τηρούνταν στην περιοχή κατά την περίοδο της δεύτερης καραντίνας ήταν κατ’ αναλογία όσων ίσχυαν και στο υπόλοιπο λεκανοπέδιο.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κοσμόπουλος, τα νέα αυστηρά μέτρα που λήφθηκαν είναι «για να αποφευχθούν τα χειρότερα», ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται σε συγκεκριμένες περιοχές και οικισμούς.

Την ίδια στιγμή, η καθηγήτρια παιδικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, δήλωσε: «Ανησυχούμε πολύ αν δεν τηρηθούν οι συστάσεις θα γεμίσουν νοσοκομεία και ΜΕΘ τις επόμενες εβδομάδες δεν υπάρχει περιθώριο».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η επιδημιολογική κατάσταση σταδιακά αποκλιμακώνεται ωστόσο είναι πολύ εύκολη μια ενδεχόμενη αναζωπύρωση ειδικά μέσω της επαφής με ασυμπτωματικό φορέα.

Παράλληλα, η κυρία Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή «δεν είναι ώρα για πειραματισμούς» σημειώνοντας, ότι υπάρχει μια μικρή μερίδα του πληθυσμού, που είτε αμφισβητεί είτε έχει κουραστεί με τα μέτρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Έδειξε το χειρότερο εαυτό του - Η «πληρωμένη» απάντηση της Ελλάδας και η μοιραία Ευρώπη