ΕΛΛΑΔΑ

Κληρώνει σήμερα για τις πτήσεις από Βρετανία στην Ελλάδα – Το πρόβλημα με τους φοιτητές

Κληρώνει σήμερα για τις πτήσεις από Βρετανία στην Ελλάδα – Το πρόβλημα με τους φοιτητές
INTIME

Το απόγευμα η κρίσιμη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την τύχη των πτήσεων από τη Βρετανία στην Ελλάδα μετά τη μετάλλαξη του κορονοϊού που καταγράφηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε πρώτη φάση αυτό που αποφασίστηκε και ισχύει από σήμερα στις 6 το πρωί είναι ότι όλοι όσοι φτάνουν από τη Βρετανία στην Ελλάδα με αεροπλάνο θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα επτά ημερών αντί των τριών που ισχύει για τις αφίξεις από όλους τους υπόλοιπους αεροπορικούς προορισμούς.

Σημειώνεται ότι το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε, επίσης, ότι οι πτήσεις από τη Βρετανία θα επιτρέπονται μέχρι τα μεσάνυχτα σήμερα, Δευτέρα, κυρίως λόγω των Ελλήνων φοιτητών που θέλουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Το τι θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα και το επόμενο διάστημα θα αποφασιστεί το απόγευμα στη σύσκεψη στη ΓΓΠΠ στην οποία προφανώς θα συνυπολογιστεί και η απόφαση που θα έχει λάβει η ΕΕ εν συνόλω στη συνεδρίαση στις 12 το μεσημέρι του Ευρωπαϊκού μηχανισμού κρίσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπό τη γερμανική προεδρία προκειμένου να υπάρξει καλύτερος ευρωπαϊκός συντονισμός για αντιμετώπιση της κατάστασης, σχετικά με τη μετάλλαξη του κορονοϊού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σε «κόκκινο» συναγερμό η κυβέρνηση ενόψει των Χριστουγέννων - Δεν αποκλείονται νέα τοπικά lockdown