ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα η 10ημερη καραντίνα για όσους έρχονται στην Ελλάδα από τη Βρετανία

Από σήμερα η 10ημερη καραντίνα για όσους έρχονται στην Ελλάδα από τη Βρετανία
INTIME

Στις 6 το πρωί τέθηκε σε ισχύ η νέα ΝΟΤΑΜ που προβλέπει 10ημερη καραντίνα για τις αφίξεις από τη Βρετανία στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όσοι επιβάτες έρχονται από τη Βρετανία στην Ελλάδα θα πρέπει να μπαίνουν σε 10ημερη καραντίνα.

Το μέτρο, το οποίο ελήφθη στη σκιά της ανησυχίας για τη μετάλλαξη του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία, θα ισχύσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται σε rapid test και σε δεκαήμερο (10) υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ' οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους.

Προκειμένου να βγουν, μάλιστα, από την καραντίνα οι αφιχθέντες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 10ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού.

Η ΥΠΑ υπενθυμίζει με την ΝΟΤΑΜ ότι συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF προκειμένου να εισέλθουν στην Ελληνική Επικράτεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τέσσερις και σήμερα για τις πρώτες δόσεις του εμβολίου- Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών