ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα: Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν – Οι τελικές αποφάσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα: Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν – Οι τελικές αποφάσεις

Lockdown: Όλα όσα ανακοινώθηκαν για την απαγόρευση κυκλοφορίας κατά την ημέρα των Χριστουγέννων.

Τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την απαγόρευση της κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε ο υφ. Προστασίας του Πολίτη, τα Χριστούγεννα δεν θα υπάρχει «καμία μα καμία εξαίρεση στην απαγόρευση κυκλοφορίας», η οποία θα επιβάλλεται από τις 22:00 έως τις 05:00 το πρωί.

Όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, η αστυνομία θα είναι παντού και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται για όλους χωρίς για καμία εξαίρεση, ενώ οι μόνοι που θα κυκλοφορούν μετά τις 10 το βράδυ θα είναι το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

«Η μοναδική εξαίρεση», όπως είπε, «την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων θα είναι στο εύρος των ελέγχων που θα γίνονται σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο».

Εκτός από την αυστηρή τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και τα μέτρα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και τις εκκλησίες.

Αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύουν για τα Χριστούγεννα

• Μπορούν να συγκεντρωθούν σε ένα σπίτι μέχρι 9 άτομα από δύο οικογένειες, με σύσταση να προέρχονται από την ίδια οικογένεια.

Θα συνεχισθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας 10 μ.μ. – 5 π.μ. «Η μοναδική εξαίρεση θα είναι στο εύρος των ελέγχων που θα είναι συνεχείς και ειδικότερα κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

• Τα παιδιά δε θα μπορέσουν να βγουν από το σπίτι να πουν τα κάλαντα

• Λειτουργίες στις εκκλησίες παρουσία πιστών τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα με ένα άτομο ανά 15 τ.μ. και μέγιστο αριθμό εκκλησιαζόμενων τα 25 άτομα (με απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους και με υποχρεωτική χρήση μάσκας) και διπλάσιο αριθμό στους μητροπολιτικούς ναούς.

Μάλιστα ο κ. Χαρδαλιάς δεν απέκλεισε να ισχύσουν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για την Πρωτοχρονιά, στην περίπτωση που οι πολίτες δεν πειθαρχήσουν στα συγκεκριμένα μέτρα τα Χριστούγεννα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Πρωταθλήτρια» η Αττική με 242 νέα - Ο χάρτης της διασποράς των μολύνσεων