ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι πέντε «χρυσοί» κανόνες για ένα ασφαλές χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι πέντε «χρυσοί» κανόνες για ένα ασφαλές χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Κορονοϊός: Πριν επισκεφτείτε την οικογένεια με την οποία επιλέξατε να κάνετε γιορτές, θα πρέπει να τηρήσετε οπωσδήποτε τους 5 «χρυσούς» κανόνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης την Τρίτη (22/12) τόνισε ότι το ιδανικό είναι να κάνουμε γιορτές μόνο με την οικογένειά μας,

Πρόσθεσε ότι οι συναντήσεις σε κλειστούς χώρους δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης και καλό θα είναι να τις αποφύγουμε. Επίσης, είπε ότι το καλύτερο θα ήταν αν έρθουμε σε επαφή με άλλα άτομα αυτά να είναι τα ίδια σε όλη την περίοδο των γιορτών.

Συμβούλεψε να μη συμμετέχουν στις συναντήσεις ευπαθείς ομάδες, να φοράμε μάσκες όπου είναι δυνατό και να αερίζονται καλά οι χώροι.

Ο κ. Μαγιορκίνης επανέλαβε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να τις αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, διότι ό,τι κερδίσαμε με κόπο στη φάση αυτή, μπορεί να αλλάξει σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα».

Τέλος ο κ. Μαγιορκίνης έδωσε οδηγίες για την περίοδο των εορτών:

- Αν έχουμε συμπτώματα να μη συμμετέχουμε καθόλου σε συναντήσεις

- Να φοράμε μάσκες, όπου είναι δυνατόν και αποφεύγουμε αγκαλιές και φιλικά

- Να διατηρήσουμε έναν μικρό αριθμό ατόμων στις όποιες συναντήσεις

- Να συναντηθούμε με τα ίδια άτομα σε όλες τις γιορτές

- Να διατηρούμε πάντα τους κανόνες υγιεινής και να υπάρχει πολύ καλός αερισμός του κλειστού χώρου, ή να βρισκόμαστε σε ανοιχτό χώρο

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.