ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στη Βαρβάκειο για τα τελευταία ψώνια - Πώς κινούνται οι τιμές

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στη Βαρβάκειο για τα τελευταία ψώνια - Πώς κινούνται οι τιμές

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το αδιαχώρητο επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη Βαρβάκειο αλλά και στις τοπικές αγορές, καθώς χιλιάδες ήταν οι Αθηναίοι βγήκαν για τα ψώνια των Χριστουγέννων – Το Newsbomb.gr βρέθηκε και σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, στην Βαρβάκειο όπου η κίνηση είναι εμφανώς μειωμένη με τους Αθηναίους να κάνουν μόνο κάποια από τα τελευταία ψώνια – Οι τιμές είναι οι ίδιες με πέρσι.

Στη Βαρβάκειο, παρά τη μεγάλη προσέλευση του, οι κρεοπώλες εκτιμούν πτώση της αγοραστικής κίνησης αυτό το διάστημα, λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, της τάξεως του 40%, συγκριτικά με πέρσι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, η φθηνότερη γαλοπούλα που μπορούσαν να προμηθευτούν σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, κόστιζε 5,98 ευρώ, το αρνί από 6 – 8 ευρώ. Στα 3 ευρώ οι μπριζόλες του λαιμού και χοιρινό χωρίς κόκκαλο στα 4 ευρώ.

Δείτε την gallery:

Γενικά, οι τιμές σε σχέση με πέρσι έχουν μικρές διαφοροποιήσεις, ενώ νωρίς χθες (23/12) το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε έφοδος του ΕΦΕΤ σε όλα τα κρεοπωλεία.

Δείτε το βίντεο:

Οι πολίτες, όπως και οι κρεοπώλες, φορούσαν μάσκες, ενώ και στη Βαρβάκειο όλοι συμφωνούν πως η κίνηση δεν συγκρίνεται με άλλες χρονιές τέτοιες μέρες.

Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο πως στη χώρα εξακολουθούν να ισχύουν περιοριστικά μέτρα, η κίνηση τουλάχιστον το τελευταίο τριήμερο ήταν αυξημένη.

Δείτε το βίντεο:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Ράπισμα» στην Τουρκία: Αναρτήθηκε στον ΟΗΕ η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την ΑΟΖ