ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι ΕΛ.ΑΣ.: Πάρτυ στη Χαλκιδική και ανοιχτές καφετέριες – Πέντε συλλήψεις

Έλεγχοι ΕΛ.ΑΣ.: Πάρτυ στη Χαλκιδική και ανοιχτές καφετέριες – Πέντε συλλήψεις

Σε ελέγχους και συλλήψεις προχώρησε χθες Σάββατο η Αστυνομία, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν καφετέριες που λειτουργούσαν παρανόμως, παραβιάζοντας τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Στη Χαλκιδική, μάλιστα, ιδιώτης πραγματοποίησε πάρτι. Οι αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν, ενημέρωσαν τον Εισαγγελέα και πραγματοποίησαν έρευνα για τη διάλυση της εκδήλωσης. Στον διοργανωτή βεβαιώθηκε 3.000 ευρώ πρόστιμο από τους αστυνομικούς.

Στην Αττική επιβλήθηκε 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια καφενείου, η οποία συνελήφθη γιατί είχε ανοίξει κανονικά το κατάστημα για τους πελάτες. Πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ επιβλήθηκε και σε ιδιοκτήτη καφενείου, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Στη Στερεά Ελλάδα από 5.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν τρεις ιδιώτες, οι οποίοι παραβίασαν την καραντίνα παρότι ήταν εγγεγραμμένοι ως επιβεβαιωμένα κρούσματα. Στην ίδια περιφέρεια πρόστιμα επιβλήθηκαν σε δύο ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ, των οποίων τα καταστήματα «σφραγίστηκαν» για παραβίαση των μέτρων.

Στην Πελοπόννησο 5.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει ιδιώτης, ο οποίος παρότι θετικός στον ιό έκανε… βόλτες. Στην Ήπειρο εντοπίστηκε καφετέρια να λειτουργεί κανονικά και έτσι επιβλήθηκε πρόστιμο στον ιδιοκτήτη, ενώ «σφραγίστηκε» για 15 ημέρες το κατάστημα. Η Αστυνομία συνέλαβε σε ένα 24ωρο πέντε άτομα για τα παραπάνω αδικήματα.

Συνολικά χθες Σάββατο πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 62.198 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά 1.237 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης.

Επίσης, βεβαιώθηκαν 247 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 22.758 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και έχουν επιβληθεί 21.498 διοικητικά πρόστιμα των 300)ευρώ και 1.260 των 150 ευρώ.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό μέχρι και την Πρωτοχρονιά, ημερομηνία που αποτελεί «στοίχημα» για τις Αρχές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Χριστούγεννα με εκατοντάδες κρούσματα - Ποιες περιοχές είναι στο... κόκκινο!