ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Συναγερμός» για 10 περιοχές - Έκκληση Κικίλια ενόψει ρεβεγιόν

Κορονοϊός: «Συναγερμός» για 10 περιοχές - Έκκληση Κικίλια ενόψει ρεβεγιόν
Intime News

Έκκληση ενόψει του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μετά τα 942 νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη (30/12/2020)

Τόνισε ότι όσα έγιναν τα Χριστούγεννα θα τα δούμε μετά από 15 ημέρες. Το ίδιο και την Πρωτοχρονιά. «Σας ζητάω από καρδιάς να σκεφτείτε όσους δίνουν μάχη στα νοσοκομεία του ΕΣΥ σε όλη την χώρα και να προσέξουμε ιδιαίτερα όλοι», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι πολλά κρούσματα σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα, «εντοπίστηκαν ανά 100.000 κατοίκους σε Κάλυμνο, Κοζάνη, Κιλκίς, Δυτική Αττική, Έβρο, Ροδόπη, Θάσο, Φλώρινα, Λέσβο και Ξάνθη».

«Τα εμβόλια ήρθαν και είναι η αρχή του τέλους αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Ο συνάδελφός μου στη Γερμανία ανακοίνωσε ότι είμαστε ακόμα πολύ μακριά από την επιστροφή στην κανονικότητα, θα πρέπει να ζήσουμε τους επόμενους δύο με τρεις μήνες σε πολύ δύσκολες συνθήκες», πρόσθεσε ακολούθως, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμών

Ως προς το πιστοποιητικό εμβολιασμών, ο κ. Κικίλιας διέψευσε πληροφορίες πως αυτό θα ζητείται από τους πολίτες ώστε να κάνουν ορισμένες δραστηριότητες. Είπε πως το πιστοποιητικό θα είναι «για ιδία χρήση».

«Το πιστοποιητικό (εμβολιασμού) είναι για ιδία χρήση, καταχωρείται στο μητρώο εμβολιασμού της ΗΔΙΚΑ, όταν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός και θα μπορεί ο πολίτης να μπαίνει στο gov.gr με κωδικούς του taxis και να το εκτυπώνει», σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για την πανδημία.

Όπως εξήγησε, το πιστοποιητικό θα έχει ψηφιακή σφραγίδα του ελληνικού Δημοσίου και ο πολίτης θα μπορεί να ξέρει τις δόσεις και τις ημερομηνίες που το έκανε. Σημείωσε επίσης, ότι μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί στη χώρα μας 1.763 εμβολιασμοί από τους οποίους 1.695 αφορούν υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων και 68 πολιτικούς αρχηγούς, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, υπουργούς και ασφάλεια.

Από τη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, θα μπουν στο πρόγραμμα εμβολιασμών ακόμα 40 νοσοκομεία και από 11 Ιανουαρίου, 36 επιπλέον, και μέχρι τις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός πάνω από 60.000 υγειονομικών, υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Δηλαδή, μέσα σε λιγότερο από δέκα μέρες το σύνολο του εθνικού συστήματος υγείας», όπως είπε. Επίσης, τη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις δομές πρόνοιας. Το ίδιο χρονικό διάστημα, 4 με 20 Ιανουαρίου, θα εμβολιαστούν και οι υγειονομικοί των ιδιωτικών κλινικών των νοσοκομείων της χώρας. Οι εμβολιασμοί τους θα πραγματοποιηθούν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πολεμικό Ναυτικό - Επιστρέφουν οι Γάλλοι: Belh@rra με La Fayette ή Fremm και πρόταση... έκπληξη!