ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοχρονιά 2021: Ας γίνει το νέο έτος η Χρονιά των Ελλήνων

Πρωτοχρονιά 2021: Ας γίνει το νέο έτος η Χρονιά των Ελλήνων
AP IMAGES

«Η απαισιοδοξία είναι θέμα διάθεσης. Η αισιοδοξία είναι θέμα θέλησης», έλεγε ένας Γάλλος φιλόσοφος ο Émile Chartier (Alain), 1868-1951 και φαίνεται πως πρόκειται για απόσταγμα ζωής.

Από το 2010 μέχρι και το 2020 η χώρα μας δεν έχει καταφέρει να σηκώσει κεφάλι. Προφανώς και οι ευχές δεν φτάνουν για να αλλάξει η ύφεση, όσο πρωτότυπες κι όσο ξεχωριστές κι αν είναι.

Χρειάζεται δράση και κυρίως πολιτική βούληση, κάτι που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς οι πολιτικές ηγεσίες της χώρας μας για δέκα και πλέον έτη επέλεξαν να κινηθούν στην λογική του ραγιαδισμού και της δουλοπρέπειες, για ένα κομμάτι ψωμί που κι αυτό στο τέλος ήταν ξερό και πικρό συνάμα.

Με χιλιάδες προβλήματα φτάσαμε στο 2020 και ήρθε το μεγάλο τσουνάμι του κορονοϊού και της επιπλέον οικονομικής ύφεσης να αποτελειώσει δημοσιονομικά την Ελλάδα. Οι κάτοικοι αυτής της χώρας μετατράπηκαν σε άψυχους αριθμούς.

Αν τα βάλεις κάτω, μέσα σε μια δεκαετία έχουν χαθεί τέσσερις γενιές, για την ακρίβεια έχουν καταστραφεί… Δεν έχουν καταφέρει να σταθούν στα πόδια τους, να δουν τι σημαίνει δημιουργία, ευημερία, πρόοδος. Τέσσερις ολόκληρες γενιές. Από την περίφημη Generation X που περιλαμβάνει και τα παιδιά της μεταπολίτευσης, αλλά και την Generation Y, τους Millennials που είναι γεννημένοι μεταξύ 1981 – 1995. Αυτές οι γενιές ανακόπηκαν βιαίως στην πιο δημιουργική τους ηλικία. Αμέσως ακολούθησαν οι υπερχρεωμένοι Generation Z, όσοι είναι γεννημένοι μεταξύ 1996 – 2010 αλλά και η αποκαλούμενη Gen Alpha, όσοι γεννιούνται μεταξύ 2011 – 2025 των οποίων το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο και δυσοίωνο.

To 2021 δεν έχουμε άλλη επιλογή. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι. Κλείνουμε 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Να γίνει λοιπόν η νέα χρονιά ο κρίκος που θα ενώνει τις νίκες των προγόνων μας με τις επιτυχίες των απογόνων. Το νέο «κινούν αίτιο» που έλεγε ο Αριστοτέλης. Μια νέα κοινωνική επανάσταση με την ευρεία έννοια του όρου. Η ενέργεια του «επανίστασθαι» δηλαδή, της γενικευμένης εξέγερσης για λόγους πρωτίστως εθνικούς, αλλά και για την πραγματοποίηση ριζικών αλλαγών: πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών, πολιτιστικών…

Η δημοσιογραφική ομάδα του Newsbomb.gr εύχεται ολόψυχα σε όλους τους Έλληνες Χρόνια Καλά. Να γίνει το 2021 η Χρονιά των Ελλήνων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.