ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστήμια: Από τέσσερα ΑΕΙ θα ξεκινήσει η Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων

Πανεπιστήμια: Από τέσσερα ΑΕΙ θα ξεκινήσει η Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων

Η ομάδα που θα αναλάβει την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια θα είναι μια από τις σημαντικές αλλαγές μέσα στο 2021.

Τα πρώτα ιδρύματα που αποκτήσουν την Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα είναι το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο εσσαλονίκης.

Υπό εξέταση είναι, σύμφωνα με την Καθημερινή, αν στη λίστα θα προστεθεί και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας είναι τα μέλη της νεοσύστατης ομάδας να εγκατασταθούν σε ΑΕΙ με καταγεγραμμένα προβλήματα παραβατικότητας, βίας και ανομίας.

Όσο για τον τρόπο οργάνωσης της υπηρεσίας φύλαξης για όλα τα υπόλοιπα ιδρύματα και αν αυτή θα αποτελείται από υπαλλήλους των πανεπιστημίων ή από εταιρείες security ή με άλλον τρόπο «είναι δικό τους θέμα» λέει στέλεχος του υπουργείου Παιδείας στην εφημερίδα.

Τα μέλη της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα έχουν αστυνομικές αρμοδιότητες, θα λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση και θα φορούν ειδική στολή.

Θα περιπολούν μέσα στον χώρο των ιδρυμάτων και σε περίπτωση περιστατικού βίας θα απευθύνονται αρμοδίως στην ΕΛΑΣ από όπου θα λαμβάνουν οδηγίες για το πώς θα δράσουν.

Η ρύθμιση που είναι έτοιμη προβλέπει την τοποθέτηση συνολικά 1.000 ατόμων στα τέσσερα αυτά πανεπιστήμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Με «βροχή» από πυροτεχνήματα η αλλαγή του χρόνου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Ξάνθη, Κοζάνη