ΕΛΛΑΔΑ

Με «βροχή» από πυροτεχνήματα η αλλαγή του χρόνου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά

Με «βροχή» από πυροτεχνήματα η αλλαγή του χρόνου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά
Λευτέρης Παρτσάλης

Η αλλαγή του χρόνου φέτος ήταν διαφορετική λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό και οι υπαίθριες συγκεντρώσεις αντικαταστάθηκαν από πυροτεχνήματα.

Τον τόνο έδωσε η Αθήνα η οποία υποδέχθηκε το 2021 με ένα εντυπωσιακό σόου από πυροτεχνήματα που έκαναν τη «νύχτα-μέρα» στον αττικό ουρανό.

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσίασε ένα εντυπωσιακό φωτιστικό show, video projections και πολύχρωμα πυροτεχνήματα που αγκάλιασαν τον αττικό ουρανό πάνω από το λόφο της Ακρόπολης, για να φτάσουν σε κάθε γωνιά της πόλης και να γεμίσουν τις καρδιές μας με φως και ζεστασιά.

Περισσότερα ίσως από κάθε χρονιά ήταν τα πυροτεχνήματα που έπεσαν φέτος στη Θεσσαλονίκη με την αλλαγή του χρόνου.

Με λαμπρότητα υποδέχθηκε ο Δήμος Πειραιά την έλευση του νέου έτους, καθώς ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα πυροτεχνημάτων, βεγγαλικών και φωτισμών με φόντο το μεγάλο λιμάνι εντυπωσίασε τους Πειραιώτες που βγήκαν στα μπαλκόνια τους για να απολαύσουν μοναδικές γιορτινές εικόνες.

Ο Πύργος του Πειραιά έδωσε το σύνθημα της αντίστροφης μέτρησης για την έλευση του 2021, με τα φώτα του να πάλλονται σε ένα ειδικά προγραμματισμένο θέαμα με εναλλασσόμενα εντυπωσιακά χρώματα και δυναμική.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Πειραιά υποδέχθηκε, τις πρώτες στιγμές του νέου έτους, το πρώτο πλοίο που έφτασε στο μεγάλο λιμάνι το 2021, το «BLUE STAR CHIOS», φωταγωγώντας το μνημείο του «Λέοντος του Πειραιώς» στο Χατζηκυριάκειο και φωτίζοντας το πλοίο κατά την είσοδό του στο λιμάνι.

Με βροχή πυροτεχνημάτων υποδέχθηκε και η Ξάνθη το 2021

Τα βεγγαλικά άρχισαν να κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους λίγη ώρα πριν την αλλαγή του χρόνου, σε διάφορα σημεία μέσα στην πόλη, ενώ τα πυροτεχνήματα κορυφώθηκαν αμέσως μόλις το ρολόι έδειξε 12 τα μεσάνυχτα.

Παρόμοιες εικόνες και στην Κοζάνη με τους δρόμους να είναι άδειους και την παρουσία της αστυνομίας να είναι έντονη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοχρονιά 2021: Ας γίνει το νέο έτος η Χρονιά των Ελλήνων