ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: «Βόμβα» Γεωργιάδη - Δεν αποκλείεται το λιανεμπόριο να ανοίγει ανά περιοχές

Lockdown: «Βόμβα» Γεωργιάδη - Δεν αποκλείεται το λιανεμπόριο να ανοίγει ανά περιοχές

Lockdown: Για την άρση των περιοριστικών μέτρων μίλησε σήμερα, Σάββατο, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο τα μαγαζιά να ανοίξουν ανά περιοχές, ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο έκαστης.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε στον ΣΚΑΪ πως η κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο το λιανεμπόριο να ανοίξει σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες θα έχουν καλή επιδημιολογική εικόνα.

Ωστόσο, υπογράμμισε πως για τις συγκεκριμένες αποφάσεις θα πρέπει να λάβουν την άδεια των μελών της επιτροπής του υπ. Υγείας.

«Το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες δεν έχει αποκλειστεί, κι αναλόγως της εξελίξεως της πανδημίας θα το δούμε. Στην προηγούμενη φάση δεν ήταν εφικτό. Αν οι γιατροί μας πούνε ‘ότι εκεί μπορούμε να ανοίξουμε με ασφάλεια’, θα το κάνουμε» επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν καμία συζήτηση για το άνοιγμα της εστίασης.

Αγορές εντός καταστήματος με ραντεβού

Αναφορικά με τις αγορές εντός του καταστήματος με ραντεβού, το λεγόμενο click in shop, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως αυτό «θα εξαρτηθεί από την πανδημία».

«Θα έχουμε συζήτηση με την επιτροπή τις επόμενες μέρες. Η μεγαλύτερη αγωνία μου είναι να μην έρθει στην Ελλάδα το τρίτο κύμα που είναι χειρότερο του δεύτερου. Θα ακολουθήσουμε στρατηγική πλήρους ελέγχου της πανδημίας».

«Έχουμε σενάριο για το πώς θα μπορέσει να μετεξελιχθεί ο τρόπος των αγορών μας σε περίπτωση που η πανδημία έχει ηπιότερη φάση», πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ωστόσο πως αν και στην παρούσα φάση ξεφύγαμε από τον σκόπελο του τρίτου κύματος, μπορεί ανά πάσα στιγμή τα δεδομένα να ανατραπούν.

«Αυτό που κερδίσαμε μπορεί να χαθεί σε δύο 24ωρα. Όποια χώρα ξεθάρρεψε, όπως η Βρετανία βρίσκεται μέσα στη θύελλα, επομένως πρέπει να κινηθούμε με εξαιρετικά προσεκτικά βήματα για να μην επιτρέψουμε στο τρίτο κύμα να πλήξει και την Ελλάδα όπως την υπόλοιπη Ευρώπη. Η πανδημία δεν έφυγε, είναι εδώ», προειδοποίησε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των νέων – Οι κρίσιμοι παράγοντες