ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Συναγερμός» για το ψηλό επιδημιολογικό φορτίο - Τη Δευτέρα οι εισηγήσεις των επιστημόνων

Κορονοϊός: «Συναγερμός» για το ψηλό επιδημιολογικό φορτίο - Τη Δευτέρα οι εισηγήσεις των επιστημόνων

Κρούσματα σήμερα: Αρκετές περιοχές σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα παραμένουν στο «κόκκινο» προβληματίζοντας τους ειδικούς ενώ υπάρχει ανησυχία για την χαλαρότητα των γιορτών καθώς η κινητικότητα των πολιτών παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Με την ανακοίνωση του αυστηρότερου lockdown, ορόσημο είναι 11η Ιανουαρίου και στόχος της κυβέρνησης τα ανοιχτά σχολεία. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Η επιδημιολογική επιτήρηση είναι καθημερινή και δείχνει ότι υπάρχει αυξητική τάση καταγραφής νέων κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές τόσο της Αττικής όσο και της Βόρειας Ελλάδας. Αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί καθώς μια έξαρση, τουλάχιστον στο θέμα του λεκανοπεδίου, να δημιουργήσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Έτσι, όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Σοφία Πατραμάνη, το πρόβλημα αντιμετωπίζεται εν τη γενέσει του, με τη νέα εφαρμογή των μέτρων και αυτό αναμένεται να αποτυπωθεί το επόμενο δεκαήμερο.

Επίσης, έχει μειωθεί και μειώνεται σταθερά ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία καθώς 160 άνθρωποι κάνουν καθημερινά εισαγωγή έναντι 450 έως και 600 που είχαν φτάσει τον Νοέμβριο. Στα ύψη όμως παραμένει ο αριθμός των διασωληνωμένων με τα κρεβάτια στις εντατικές της Θεσσαλονίκης να παραμένουν κατειλημμένα κατά 90%.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα η επιστημονική επιτροπή θα εξετάσει τις επιπτώσεις της χαλάρωσης των Χριστουγέννων στους επιδημιολογικούς δείκτες και θα κάνει σχετικές εισηγήσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: «Βόμβα» Γεωργιάδη - Δεν αποκλείεται το λιανεμπόριο να ανοίγει ανά περιοχές