ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown - ΕΛ.ΑΣ: Σαρωτικοί έλεγχοι και «σφράγισμα» κεντρικών δρόμων - Συναγερμός για 5 περιοχές

Lockdown - ΕΛ.ΑΣ: Σαρωτικοί έλεγχοι και «σφράγισμα» κεντρικών δρόμων - Συναγερμός για 5 περιοχές

Lockdown: Σαρωτικοί είναι από τις 6 το πρωί της Κυριακής οι έλεγχοι της Αστυνομίας στην Αθήνα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ. για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα.

Συνολικά 100 ομάδες ελέγχου της Αστυνομίας θα βρίσκονται σε κεντρικές οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου και θα πραγματοποιούν ελέγχους.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής οι περισσότεροι πολίτες τηρούν τα μέτρα και έχουν μαζί τους τα σχετικά έγγραφα. Επίσης ομάδες ελέγχου της Αστυνομίας βρίσκονται σχεδόν σε όλους τους σταθμούς του Μετρό και ελέγχουν τους επιβάτες που εξέρχονται και εισέρχονται σε αυτό.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις περιοχές της Δυτικής Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, ενώ παράταση δόθηκε στο ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, που ήδη εφαρμοζόταν, και προέβλεπε ενισχυμένα μέτρα σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, περιοχές που βρίσκονται σε πιο αυστηρό lockdown.

Στη Δυτική Αττική ενισχυμένα είναι τα μπλόκα και στο Περιστέρι, Ίλιον και Μενίδι.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr τα μπλόκα που έχουν στήσει οι Αστυνομικοί στο Περιστέρι:

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της Κυριακής η απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν ισχύει μετά τις 10 αλλά στις 9, και για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθούν από σήμερα «σφραγίσματα» κεντρικών δρόμων, όπου θα ελέγχονται μετά τις 9 όλα τα διερχόμενα οχήματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - «Όλοι στο σπίτι»: Ποια μέτρα ισχύουν από σήμερα – Οι 5 «κόκκινες» περιοχές της Αττικής