ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Γκάγκα: Το εμβόλιο «δεν επηρεάζεται» από τη νέα μετάλλαξη του κορονοίού

Κορονοϊός - Γκάγκα: Το εμβόλιο «δεν επηρεάζεται» από τη νέα μετάλλαξη του κορονοίού

Τι ανέφερε για την περίπτωση που φανεί ότι χρειάζεται να τροποποιηθεί η σύσταση του εμβολίου

Για το εμβόλιο και πώς αυτό θα λειτουργήσει απέναντι στη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού μίλησε η διευθύντρια πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, το πρωί της Δευτέρας στην κρατική τηλεόραση.

Η γιατρός υποστήριξε πως η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού δεν φαίνεται να είναι περισσότερο επικίνδυνη και γι’ αυτό δεν ανησυχεί ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα. Αυτό που τους απασχολεί είναι ο ρυθμός μεταδοτικότητας αυτού του νέου στελέχους, ο οποίος φαίνεται να είναι μεγαλύτερος. Η κα. Γκάγκα αναφέρθηκε και στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου, αναφέροντας πως δεν επηρεάζεται από τη νέα μετάλλαξη. Ωστόσο, υποστήριξε πως στην περίπτωση που φανεί ότι χρειάζεται να τροποποιηθεί η σύσταση του εμβολίου, η βιομηχανία έχει ειδοποιήσει πως μια τέτοια αλλαγή μπορεί να καλυφθεί εντός έξι εβδομάδων.

Όσον αφορά τα σχολεία, η γιατρός εξέφρασε τις ελπίδες της για το άνοιγμά τους. Μάλιστα, όταν ερωτήθηκε για το click away και αν θεωρείται αιτία διασποράς του ιού, υποστήριξε πως η μετάδοση σε ανοιχτούς χώρους, όπου το άτομα φορούν μάσκες και τηρούν τις αποστάσεις, είναι ελάχιστη.

Η μεγαλύτερη πρόκληση και συνάμα φόβος των υγειονομικών ήταν η περίοδος των εορτών. Ο αριθμός των κρουσμάτων και η ανάγκη για νοσηλεία είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που θα καθορίσουν και τη σταδιακή άρση των μέτρων. Σύμφωνα με την κα Γκάγκα, οι επόμενες 15 ημέρες είναι πολύ σημαντικές και θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Σε κάθε περίπτωση η γιατρός φάνηκε αρκετά αισιόδοξη, αναφέροντας πως αν τηρήσουμε για λίγο ακόμη τα μέτρα και με τη βοήθεια του εμβολιασμού πιθανότατα μέχρι το καλοκαίρι θα είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός 2021: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης