ΕΛΛΑΔΑ

Θεοφάνεια - Θεσσαλονίκη: Από το… ξημέρωμα στις εκκλησίες για τον αγιασμό (vid)

Θεοφάνεια - Θεσσαλονίκη: Από το… ξημέρωμα στις εκκλησίες για τον αγιασμό (vid)

Στη Θεσσαλονίκη οι πιστοί άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τους ναούς από τα ξημερώματα των Θεοφανείων για να μπορέσουν να μπουν στις εκκλησίες και να πάρουν τον αγιασμό.

Οι πρώτοι πιστοί βρέθηκαν έξω από τον κλειδωμένο Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης από τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

Εκπρόσωπος του ναού ενημέρωνε ότι θέσεις έχουν καταληφθεί ήδη και θα ανοίξουν οι πόρτες για τους πιστούς στις 8:30 ώστε να μπορέσουν να πάρουν τον αγιασμό σε μπουκαλάκια.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων όπου άρχισε η Θεία Λειτουργία με τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό πιστών, ενώ η παρουσία των αστυνομικών έξω από τον ναό είναι διακριτική.

Υπενθυμίζεται ότι τα φετινά Θεοφάνεια θα πραγματοποιηθούν χωρίς λιτανείες και με τον αγιασμό των υδάτων εντός των ναών σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και μετά από «παρέμβαση» του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, για την αποκλιμάκωση της έντασης που είχε δημιουργηθεί μεταξύ κυβέρνησης και εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζήτησε την αυστηρή και απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων ως προς τη λειτουργία των Ιερών Ναών με την παρουσία καθορισμένου αριθμού πιστών, 25 για τους ναούς και 50 για τους μητροπολιτικούς ναούς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Σαρηγιάννη στο Newsbomb.gr: Κορύφωση της πανδημίας το Πάσχα, αν δεν ληφθούν μέτρα

Ροή Ειδήσεων