ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: «Καμπανάκι» από Παγώνη - «Δεν αποκλείονται σκληρότερα μέτρα»

Lockdown: «Καμπανάκι» από Παγώνη - «Δεν αποκλείονται σκληρότερα μέτρα»
INTIME

«Δεν είναι lockdown αυτό, ο κόσμος είναι έξω» σχολίασε η Ματίνα Παγώνη η οποία εκτίμησε ότι τα κρούσματα της Πρωτοχρονιάς θα είναι περισσότερα.

««Δεν ξέρουμε τις επόμενες μέρες πόσα θα είναι τα κρούσματα. Η αύξηση που βλέπουμε τώρα είναι από τα κρούσματα των Χριστουγέννων. Της Πρωτοχρονιάς θα είναι περισσότερα» είπε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, ο αριθμός των διασωληνωμένων δε μπορεί να πέσει όταν πρέπει να μείνουν στις ΜΕΘ για περισσότερες από 15 μέρες συμπληρώνοντας ότι η προσπάθεια αυτή θα δυσκολεύει αν αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα θα είναι δύσκολα.

Όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, η κυρία Παγώνη αφού σχολίασε πως «δεν είναι lockdown αυτό, ο κόσμος είναι έξω» πρόσθεσε ότι «δεν αποκλείεται σκληρό lockdown».

Εξήγησε, επίσης, ότι σε πολλές περιοχές έχουμε ακόμα πολύ αυξημένο ιικό φορτίο και πολύς κόσμος είναι ασυμπτωματικός.

Ερωτηθείσα για το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι, τα παιδιά δε μεταδίδουν τόσο πολύ και τόσο εύκολα διευκρινίζοντας ότι «αυτό που μας φοβίζει είναι ο συνωστισμός έξω από τα σχολεία».

Τέλος, τόνισε ότι τη Δευτέρα θα γίνει νέα αξιολόγηση των επιδημιολογικών στοιχείων ενώ ειδικά για το click away και τις λοιπές δραστηριότητες εκτίμησε ότι πρέπει να ανοίξουν αργότερα, αφού εξεταστούν όλοι οι παράμετροι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr για Θεοφάνεια: Κόσμος στις εκκλησίες – Διακριτική η παρουσία της αστυνομίας