ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Αυστηρά μέτρα στην Ανθήλη μετά από κρούσματα σε Ρομά

Λαμία: Αυστηρά μέτρα στην Ανθήλη μετά από κρούσματα σε Ρομά

Τα πολλά κρούσματα κορονοϊού των τελευταίων ωρών έφεραν πρόσθετα μέτρα στην Ανθήλη του Δήμου Λαμιέων.

Σύμφωνα με το tvstar.gr η απόφαση ελήφθη μετά τα rapid test που έγιναν την Πέμπτη στον οικισμό των Ρομά με 16 να βγαίνουν θετικά σε σύνολο 98.

Παράλληλα έγιναν 12 μοριακά τεστ σε επαφές 44χρονου Ρομά που νοσηλεύεται με κορονοϊό στο νοσοκομείο της Λαμίας και τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Οι αρχές αναζήτησαν και μια 51χρονη Ρομά που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό μετά από τεστ που έκανε στο νοσοκομείο της Λαμίας, ωστόσο είχε δώσει λάθος τηλέφωνο και στη συνέχεια δεν μπορούσαν να την βρουν με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών της..

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα 16 κρούσματα στην Ανθήλη εντοπίστηκαν σε έξι διαφορετικά σπίτια και πλέον συνολικά οι θετικοί Ρομά στους οικισμούς της Ανθήλης και της Καμηλόβρυσης είναι 22, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ.

Μετά τις εξελίξεις αυτές η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε να επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε ολόκληρη την Ανθήλη με την επίσημη ανακοίνωση να αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Μια εβδομάδα πίσω πηγαίνει το click away – Ανησυχία για την Αττική