ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Μια εβδομάδα πίσω πηγαίνει το click away – Ανησυχία για την Αττική

Lockdown: Μια εβδομάδα πίσω πηγαίνει το click away – Ανησυχία για την Αττική

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας φαίνεται ότι θα επανέλθει το click away με τους ειδικούς να ανησυχούν ιδιαίτερα για την κατάσταση με τον κορονοϊό στην Αττική.

Η εξέλιξη αυτή, ειδικά για το click away φαίνεται να προκαλεί «μουρμούρα» στην αγορά που πόνταρε στην επανέναρξη έστω με αυτό τον τρόπο των καταστημάτων σε συνδυασμό με την έναρξη των εκπτώσεων από τις 11 Ιανουαρίου.

Κατά πληροφορίες η παράταση των κλειστών καταστημάτων για μια εβδομάδα επιλέγεται καθώς δόθηκε προτεραιότητα στο άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων και των Νηπιαγωγείων με φυσική παρουσία των μαθητών στις τάξεις.

Καθοριστικό ρόλο στις προτάσεις των ειδικών φαίνεται να έχουν παίξει τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή του για την πορεία του κορονοϊού στην Αττική.

Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για «ιδιαίτερη ανησυχία» των λοιμωξιολόγων για την εικόνα της Ατικής χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο για λήψη σκληρότερων μέτρων και αυστηρότερου lockdown για την περιοχή της Αττικής.

Σε κάθε περίπτωση οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες μετά την πραγματοποίηση δύο συσκέψεων.

Η πρώτη στις 12 το μεσημέρι των μελών της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας τα οποία θα αξιολογήσουν και τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα προκειμένου να δουν πώς και αν θα πρέπει να γίνει η επαναφορά των δραστηριοτήτων της αγοράς και όχι μόνο.

Η δεύτερη θα ακολουθήσει και θα είναι αυτή που θα έχει υπό τη μορφή τηλεδιάσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους λοιμωξιολόγους προκειμένου να αποκρυσταλλωθεί η απόφαση της κυβέρνησης για τα επόμενα βήματα.

Υπενθυμίζεται ότι τις ανακοινώσεις θα κάνει στις 6 το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλίας στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε σήμερα:

Κορονοϊός: Ξεκινά τη Δευτέρα ο εμβολιασμός για άτομα άνω των 85 ετών