ΕΛΛΑΔΑ

Πρυτάνεις: Το υπουργείο απαξιώνει τα πανεπιστήμια

Πρυτάνεις: Το υπουργείο απαξιώνει τα πανεπιστήμια

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων στις εγκαταστάσεις του Ε.Μ.Πολυτεχνείου, στο Λαύριο.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και προεδρεύων της συνόδου πρυτάνεων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, στο τέλος της έκτακτης συνεδρίασης απηύθυνε μήνυμα αλληλεγγύης προς όλους τους πρυτάνεις, που όπως σημείωσε βάλλονται.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές για την ανάδειξη των συμβουλίων διοίκησης, που περιλαμβάνονται στον νέο νόμο για τα πανεπιστήμια, ο κ. Αλμπάνης τόνισε: «Ως πρυτάνεις δεν έχουμε καμία εμπλοκή στα θέματα των εκλογών που την αρμοδιότητά τους έχουν αναλάβει οι οργανωτικές επιτροπές».

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση που από το υπουργείο Παιδείας συνδέεται με την υλοποίηση του νέου νόμου, ο πρύτανης σημείωσε ότι δεν έχουν ευθύνη τα πανεπιστήμια και οι φοιτητές, για να τιμωρηθούν με τη διακοπή της, ενώ τόνισε ότι ο μόνος δημόσιος οργανισμός που εργάζεται σήμερα σ΄ αυτή τη δίνη είναι τα πανεπιστήμια, τα οποία «την ίδια στιγμή απαξιώνονται από το υπουργείο Παιδείας».

Ο κ. Αλμπάνης κατέληξε ζητώντας από το υπουργείο «να κοιτάξει τις αδυναμίες του νόμου και να αφήσει τους πρυτάνεις να κάνουν τη δουλειά τους».

Παντός νομίμου δικαιώματός του επιφυλάχθηκε ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γ. Μυλόπουλος, καθώς -όπως είπε- κάποιοι αξιοποίησαν το δημόσιο βήμα για τη συκοφάντηση του, εννοώντας τους καθηγητές του Παρατηρητηρίου για τον Διάλογο και την Έρευνα στα Πανεπιστήμια, καθηγητές, οι οποίοι επέκριναν τον κ. Μυλόπουλο, για την αναβολή των εκλογών στο Αριστοτέλειο.