ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερη δικαίωση του πρώην υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου κατά του «Μακελειού»

Δεύτερη δικαίωση του πρώην υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου κατά του «Μακελειού»

Κέρδισε και τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία είχε αιτηθεί.

Μετά την προσωρινή διαταγή, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος κέρδισε και τα ασφαλιστικά μέτρα κατά την εφημερίδας «Μακελειό» και του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Θοεδωρικάκος μετά τα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα εναντίον του, τόσο από την εφημερίδα, όσο και από το makeleio.gr, είχε καταφύγει στην δικαιοσύνη, καθώς πολλές φορές ήταν εμπεριείχαν προσβλητικές και υβριστικές αναφορές.

«Κατόπιν αιτήσεως της Δικηγορικής Εταιρίας Αγαπηνός εξεδόθη η υπ' αριθμ .79/21 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών βάσει της οποίας ο κ. Χίος - παρά τις προσπάθειές του να πείσει το δικαστήριο ότι είναι απλός υπάλληλος του Μέσου "Ενημέρωσης" ΜΑΚΕΛΕΙΟ - είναι συνεκδότης τουλάχιστον του εν λόγω Μέσου και συνεπώς υποχρεώθηκε μετά της εταιρίας του και του εκπροσώπου της να απέχει από κάθε αναφορά στο πρόσωπο του κ. Θεοδωρικάκου, τ. Υπουργού Εσωτερικών και Βουλευτή Επικρατείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ενώ απείλησε μάλιστα με προσωπική κράτηση έξι μηνών και χρηματική ποινή 5.000€ σε περίπτωση άμεσης ή έμμεσης αναφοράς στο πρόσωπό του. Καλούμε όλους τους ηττηθέντες διαδίκους να συμμορφωθούν επιτέλους με τους Νόμους και τον δημοσιογραφικό πολιτισμό της ελληνικής κοινωνίας και την ΕΣΗΕΑ να πράξει επιτέλους τα νόμιμα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δικηγορική εταιρία του Νίκου Αγαπηνού.

Σύμφωνα με την απόφαση 79/2021, τα δημοσιεύματα που αφορούσαν στον πρόσωπο του πρώην υπουργού «προσβάλουν την τιμή και την υπόληψη του καθώς χρησιμοποιούνται εξυβριστικοί και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για την προσωπικότητα του. Δυσφημιστικούς κρίνει το δικαστήριο και όλους τους ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται σε άλλα δημοσίευμα, όπως για παράδειγμα σε ένα εξ αυτών, που ο κ. Θεοδωρικάκος «αναφέρεται ότι βρίσκεται αγκαλιά με τον σατανά και ότι μία ζωή βρίσκεται στην υπηρεσία της πολιτικής μαφίας, δηλαδή ότι πάντα επιδίδεται σε παράνομες πράξεις ακόμη και κατά την Θητεία του ως Υπουργό».

Μάλιστα, στο σκεπτικό της απόφασης, εξηγείται ότι «η προκαλούμενη προσβολή της τιμής και της υπόληψης του αιτούντος, η παραβίαση του ιδιωτικού του βίου, συνοδεία απαξιωτικών και χυδαίων εκφράσεων, εν προκειμένω από κανένα αντικειμενικά δικαιολογημένο ενδιαφέρον ενημέρωσης της κοινής γνώμης δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί. (…) Επομένως θα πρέπει ως αποτελεσματικό και απολύτως ανάλογο ασφαλιστικό μέτρο να επιβληθεί στους καθ' ων η υποχρέωση να απέχουν προσωρινά από κάθε αναφορά, άμεση ή έμμεση (φωτογραφική δηλαδή) στον αιτούντα απειλουμένης εναντίον τους προσωπικής κράτησης έξι (6) μηνών και εναντίον απάντων των καθ' ων χρηματικής ποινής πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ για κάθε παράβαση της παρούσας. Τέλος, τα δικαστικά έξοδα του αιτούντος πρέπει να επιβληθούν σε βάρος των καθ' ων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα καταστημάτων: Η εισήγηση για 18/01, οι φόβοι των λοιμωξιολόγων και η απόφαση Μητσοτάκη