ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Εικόνες από τη χιονισμένη Πάρνηθα - Το έστρωσε στο καταφύγιο Μπάφι (pics)

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Εικόνες από τη χιονισμένη Πάρνηθα - Το έστρωσε στο καταφύγιο Μπάφι (pics)

H κακοκαιρία «Λέανδρος» έφτασε στη χώρα μας φέρνοντας ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα

Από νωρίς τα ξημερώματα, οι θερμοκρασίες αγγίζουν χαμηλά τον υδράργυρο, με τη θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές της χώρας να είναι στους -1 βαθμούς Κελσίου.

Οι πρώτες εικόνες από το καταφύγιο Μπάφι καταγράφουν τις πρώτες νιφάδες χιονιού, με το θερμόμετρο να δείχνει μείον 2 βαθμούς. Όπως είναι γνωστό το καταφύγιο είναι κλειστό λόγω πανδημίας, ωστόσο οι πρώτοι επισκέπτες έσπευσαν στο σημείο για να δουν από κοντά το χιόνι. Με αναρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν:

«Καλή σας ημέρα από το καταφύγιο Μπάφι με το πρώτο χιονάκι της χρονιάς! Η θερμοκρασία αυτή την στιγμή είναι στους -2 και περιμένουμε νεότερη χιονόπτωση από το βράδυ. Σας υπενθυμίζουμε ότι το καταφύγιο είναι κλειστό λόγω αναστολής. Ωστόσο για λόγους ασφαλείας υπάρχει άνθρωπος για ώρα ανάγκης. Πληροφορίες για την ανάβαση στο βουνό ΔΕΝ είμαστε σε θέση να σας δώσουμε οπότε μπορείτε να απευθυνθείτε στα αρμόδια όργανα τάξης».

Ο Γιάννης Χέλης υπεύθυνος από το καταφύγιο Μπάφι περιέγραψε στο Newsbombo.gr για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στην περιοχή, έπειτα από τις πρώτες νιφάδες χιονιού.

«Μικρή χιονόπτωση σημερινή, ωστόσο από απόψε το βράδυ, περιμένουμε μεγαλύτερη χιονόπτωση, είμαστε προετοιμασμένοι εμείς εδώ σαν καταφύγιο. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε πως για λόγο αναστολής είμαστε κλειστά σε περίπτωση που κάποιος χρειαστεί βοήθεια μπορεί να καλέσει στα τηλέφωνα του καταφυγίου».

Για σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια θα ενταθούν, οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, ενώ από νωρίς το βράδυ θα χιονίσει και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτίων διευθύνσεων. Τη νύχτα στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν και πάλι βόρειοι άνεμοι 6 με 8 μποφόρ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έκτακτη προειδοποίηση Καλλιάνου - Αλλοπρόσαλλη κακοκαιρία με εκπλήξεις