ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown - Κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής: Πώς θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα

Lockdown - Κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής: Πώς θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσειςΜε αυστηρά μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού και ραντεβού θα λειτουργήσουν τα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που είχαν γίνει την περασμένη εβδομάδα από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν από το υπουργείο Υγείας ισχύουν τα εξής για κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, διαιτολογικές υπηρεσίες:

  • Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.
  • Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.
  • Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.
  • Προαιρετική λειτουργία την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου.
  • Ισχύουν επίσης οι περιορισμοί τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. συν ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον. Για τις υπηρεσίες πλην των κομμωτηρίων, κουρείων και διαιτολογίας, απαιτείται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.
  • Ο πληθυσμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων και δεν συμπεριλαμβάνει τους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι για την μετάβαση σε κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής θα πρέπει να γίνεται χρήση του κωδικού 2 στην αποστολή SMS στο 13033.

Γεωργιάδης: Το SMS των δύο ωρών δεν ισχύει για κομμωτήρια

Σε δηλώσεις του το Σάββατο, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών για τα SMS δεν αφορά στα κομμωτήρια και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν με ραντεβού αλλά μόνο για το λιανεμπόριο.

Σταμπουλίδης: Δεν ανοίγουν κομμωτήρια και άλλες υπηρεσίες στις «κόκκινες» περιοχές

Ωστόσο, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και περιποίησης άκρων θα παραμείνουν κλειστά στις «κόκκινες» περιοχές, όπως διευκρίνισε το Σάββατο ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Στις κόκκινες περιοχές αναστέλλονται όλες οι υπηρεσίες, με εξαίρεση τα καταστήματα του λιανεμπορίου που θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click away και τα ΚΤΕΟ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμπουλίδης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοφία Μπεκατώρου: Διαβήματα από τους δικηγόρους της – «Να ενεργοποιηθούν οι αρχές»