ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα καταστημάτων: Ειδικό σχέδιο επιτήρησης εμπορικών δρόμων από την ΕΛ.ΑΣ.

Άνοιγμα καταστημάτων: Ειδικό σχέδιο επιτήρησης εμπορικών δρόμων από την ΕΛ.ΑΣ.

Σχέδιο επιτήρησης των εμπορικών δρόμων για την παρακολούθηση της τήρησης των μέτρων για τον κορονοϊό αλλά και για την αποφυγή του συνωστισμού, εκπόνησε η ΕΛ.ΑΣ., με φόντο το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί θα βρίσκονται σε όλους τους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υπάρχει «εικόνα» για φαινόμενα συνωστισμού είτε έξω είτε μέσα στα καταστήματα.

Οι εντολές που έχουν δοθεί είναι οι αστυνομικοί να προχωρούν σε συστάσεις προς τους πολίτες, όταν παρατηρείται ότι δεν τηρούνται οι φυσικές αποστάσεις και ο προβλεπόμενος αριθμός πελατών ανά κατάστημα (ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα).

Επίσης, έλεγχοι θα γίνονται σε πεζούς, προκειμένου να διαπιστώνεται εάν τηρείται το μέτρο που προβλέπει ότι δεν πρέπει να υπάρχει υπέρβαση του δίωρου για τα ψώνια.

Η αστυνομία θα δίνει την εικόνα στα αρμόδια υπουργεία και στην Πολιτική Προστασία, προκειμένου να υπάρχει ένας έλεγχος της κατάστασης και να προσαρμόζονται τα μέτρα το επόμενο διάστημα.

Οι αρχές στοχεύουν μέσω της αστυνομικής παρουσίας να αποφευχθούν εικόνες με ασφυκτικά γεμάτους εμπορικούς δρόμους, που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε εστίες μετάδοσης του ιού.

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να «επιστρατευτούν» ξανά τα μεγάφωνα των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ., που θα προτρέπουν τον κόσμο να μη συνωστίζεται.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί φωτογραφίες από Νέα Σμύρνη, Ερμού, Καλλιθέα, Πειραιώς στην πρεμιέρα του ανοίγματος των καταστημάτων:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακινήσεις εκτός νομού: Τεστ το άνοιγμα της αγοράς - Τι εξετάζεται