ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Αυτές οι περιοχές της Αττικής «βράζουν» - Δείτε πού εντοπίζονται οι μολύνσεις

Κρούσματα σήμερα: Αυτές οι περιοχές της Αττικής «βράζουν» - Δείτε πού εντοπίζονται οι μολύνσεις

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΣυναγερμός έχει σημάνει σε όλο το λεκανοπέδιο καθώς φλέγεται η Αττική σύμφωνα με τον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 842 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Συνεχίζει στην πρώτη θέση της γεωγραφικής κατανομής η Αττική, καθώς όπως έγινε γνωστό από τον ΕΟΔΥ καταγράφηκαν 427 νέες μολύνσεις σε μια ημέρα με την προσοχή των λοιμωξιολόγων να πέφτει σε συγκεκριμένους τομείς που παρουσιάζουν υψηλό ιικό φορτίο.

Στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας καταγράφηκαν 76 νέες μολύνσεις, με τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού να είναι 12,84 ενώ στη Δυτική Αττική σημειώθηκαν 28 νέα κρούσματα και αντίστοιχα ο δείκτης ανά 100.000 πληθυσμού έφτασε στο 17,4. Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στον Κεντρικό Τομέα της Αττικής με 113 νέα κρούσματα.

Όπως έχει ξεκαθαριστεί από τους ειδικούς, ο δείκτης των κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού είναι ενδεικτικός της διασποράς. Αν αυτός ο δείκτης ξεπερνάει τον αριθμό 20, τότε υπάρχει... συναγερμός. Όπως φαίνεται από τα δεδομένα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, υπάρχουν περιοχές της Αττικής που πλησιάζουν στον «κόκκινο» αριθμό, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί ο προβληματισμός. Την ίδια στιγμή, έχει μεγαλώσει γενικότερα η ανησυχία για την κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα, τόσο γιατί είναι πιθανές οι συνέπειες από το άνοιγμα της αγοράς όσο και για την ανίχνευση αρκετών μολύνσεων με το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού.

Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική

  • Ανατολική Αττική 45
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 76
  • Δυτική Αττική 28
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 67
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 113
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 43
  • Πειραιάς 55

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Έκρηξη» με 842 νέες μολύνσεις- 21 νεκροί σε 24 ώρες, στους 283 οι διασωληνωμένοι