ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: Μία «ανάσα» από τον εντοπισμό του χειριστή του αλιευτικού

Θρίλερ με το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: Μία «ανάσα» από τον εντοπισμό του χειριστή του αλιευτικού
Intime News

Οι αλιείς έδειξαν επιθετική συμπεριφορά απέναντι στον Σήφη Βαλυράκη και άρχισαν να κάνουν κύκλους γύρω από το φουσκωτό του, σύμφωνα με τον δικηγόρο

«Φως» στην υπόθεση θρίλερ του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, αναμένεται να δώσουν δυο αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι μιλούν για εμπλοκή ενός αλιευτικού το οποίο πραγματοποίησε ελιγμούς γύρω από το μικρό φουσκωτό σκάφος του πρώην υπουργού, ενώ φέρεται να υπήρξε παράλληλα και διαπληκτισμός μεταξύ των δυο πλευρών.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος μίλησε το πρωί της Τετάρτης στην κρατική τηλεόραση, υποστήριξε ότι έως αύριο Πέμπτη οι ανακριτικές Αρχές θα έχουν καταλήξει για την ταυτότητα των χειριστών του αλιευτικού σκάφους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος για το συμβάν υπάρχουν συγκεκριμένα δυο αυτόπτες μάρτυρες, ενώ υπογράμμισε οως οι Αρχές γνωρίζουν και την ώρα του συμβάντος. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γιώργος Σπύρου ανέφερε ότι όλα ξεκίνησαν στις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ο πρώην υπουργός πήγε στο σκάφος του για να βγει για ψαροντούφεκο σε μια κοντινή βραχονησίδα.

Στη διαδρομή συνάντησε ψαράδες που ήταν σε αλιευτικό και διαπληκτίστηκαν, με αφορμή την απαγόρευση που υπάρχει λόγω των μέτρων του κορονοϊού. Μάλιστα -όπως έχουν καταθέσει οι μάρτυρες, οι οποίοι έχουν δει το συγκεκριμένο αλιευτικό, τρεχαντήρι μήκους 8 μέτρων- οι αλιείς έδειξαν επιθετική συμπεριφορά απέναντι στον Σήφη Βαλυράκη και άρχισαν να κάνουν κύκλους γύρω από το φουσκωτό του ενώ εκείνος καθόταν άκρη σε αυτό, με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει στη θάλασσα και το σκάφος του να συνεχίσει την πορεία του.

Επίσης, τόνισε ότι οι ψαράδες της περιοχής έχουν συγκεκριμένες ώρες και συνήθειες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει τις αρχές στην ταυτότητά τους. Ο κ. Σπύρου δήλωσε ότι είναι απόλυτα σίγουρος πως ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από προπέλα αλιευτικού και όχι από την προπέλα του φουσκωτού, και σημείωσε ότι αναμένεται σήμερα να υπάρξει πόρισμα για το είδος και το μέγεθος της προπέλας.

Αναρωτήθηκε δε αν ο χειριστής του αλιευτικού είδε τον πρώην υπουργό να πέφτει στη θάλασσα, ότι τον χτύπησε με την προπέλα του σκάφους του και δεν τον βοήθησε.

Έντονη λογομαχία

Μια μαρτυρία έκανε λόγο για ένα αλιευτικό σκάφος το οποίο ενεπλάκη. Ο αυτόπτης μάρτυρας μετέφερε τον διάλογο που άκουσε, κατά τον οποίο φέρεται ότι ο άνθρωπος που βρισκόταν πάνω στο αλιευτικό εκτόξευσε ύβρεις εναντίον του Σήφη Βαλυράκη πριν αυτός πέσει στην θάλασσα.

«Ήτανε απέναντι από την Αγία Τριάδα και ο Σήφης Βαλυράκης ψάρευε σουπιές με το κόκκινο σκάφος. Το σκάφος έκανε μια διακοπή, ξανάβαλε προς, ξαναξεκίνησε κι έφτασε σε ένα σημείο και τον πλησίασε ένα άσπρο αλιευτικό σκάφος. Το άσπρο το αλιευτικό σκάφος είχε έναν διάλογο μαζί του». Ο χειριστής του αλιευτικού σκάφους φέρεται να είπε στον πρώην υπουργό «Τι κάνεις εδώ ρε…», με τον κ Βαλυράκη να παντά «τι σε νοιάζει εσένα». «Μετά το αλιευτικό έκανε μία, δύο, τρεις στροφές γύρω από το μικρό φουσκωτό και έφυγε. Προκάλεσε μεγάλο κυματισμό. Την πτώση δεν την είδα», ανέφερε ο ένας μάρτυρας.

Τηλεφωνική επικοινωνία της οικογένειας με τον Γιάννη Πλακιωτάκη

Η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, απέστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη. Η γνωστή ζωγράφος μεταξύ άλλων αναγράφει στην επιστολή της πως «οι άνθρωποι στην μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για εμπλοκή αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

«Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη», υπογραμμίζει σε άλλο σημείο της επιστολής. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Πλακιωτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύζυγο του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ στην οποία τη διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος στην υπόθεση.

Ο υπουργός επεσήμανε πως το Λιμενικό Σώμα έχει μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχες υποθέσεις ναυτικών δυστυχημάτων και πως θα αποκαλυφθεί ό,τι υπάρχει σχετικά με την υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Στο τραπέζι έκτακτα μέτρα για τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές