ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγόρος Βαλυράκη στο Newsbomb.gr: Δέχομαι τηλεφωνήματα από πολλούς που θέλουν να καταθέσουν

Δικηγόρος Βαλυράκη στο Newsbomb.gr: Δέχομαι τηλεφωνήματα από πολλούς που θέλουν να καταθέσουν

«Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για την έκβαση της υπόθεσης», αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Σπύρου

Συνεχίζεται το θρίλερ με την υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού, Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στη θάλασσα, ανοικτά της Ερέτριας.

Σε επικοινωνία που είχε το Newsbomb.gr με τον δικηγόρο της οικογένειας Βαλυράκη, Γιώργο Σπύρου, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή όλα είναι ανοικτά τονίζοντας ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για την έκβαση της υπόθεσης.

Αναφορικά για το αν υπάρχουν κι άλλοι μάρτυρες, πέραν των τριών που ήδη έχουν καταθέσει στις Αρχές, ο κ. Βαλυράκης ανέφερε, «δέχομαι τηλεφωνήματα από πολλούς που θέλουν να καταθέσουν για την υπόθεση», ενώ συμπλήρωσε ότι η επιχειρησιακή έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και θα υπάρξει ανάλογη ενημέρωση αν υπάρξουν νεότερα.

Στις έρευνες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη συμμετέχουν τόσο λιμενικοί από την Ερέτρια όσο και από την Χαλκίδα, ενώ εργαστηριακές εξετάσεις διενεργούν οι επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι μάρτυρες έχουν κάνει λόγο για ένα λευκό αλιευτικό σκάφος το οποίο προσέγγισε το μικρό φουσκωτό του πρώην υπουργού, όμως μόνο η μια από τις τρεις κάνει λόγο για τον διαπληκτισμό των δυο ανδρών (του κ. Βαλυράκη και του καπετάνιου του αλιευτικού). Αυτό σύμφωνα με τις Αρχές ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιοι από τους μάρτυρες, βρίσκονται σε μακρινή απόσταση και εκτός του ακουστικού πεδίου.

Οι αστυνομικές Αρχές που ψάχνουν το λευκό αλιευτικό την ίδια ώρα συλλέγουν μαρτυρίες και από ψαράδες της περιοχής, ενώ οι έρευνες επικεντρώνονται σε δυο λιμένες. Σημειώνεται ότι τα αλιευτικά σκάφη της περιοχής δεν είναι πολλά και έτσι δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν εξελίξεις πάνω στην έρευνα.

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί στην Αστυνομία, ότι παρά τον θόρυβο που έχει προκαλέσει η υπόθεση, ο καπετάνιος του λευκού αλιευτικού, που εμπλέκεται στην υπόθεση δεν έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής στις Αρχές προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τι συνέβη το απόγευμα της περασμένης Κυριακής. Όπως λένε αρμόδιες πηγές, «μπορεί να μην υπήρχε ανθρωποκτόνος πρόθεση. Το γεγονός όμως ότι δεν έχει εμφανιστεί κανείς να μας εξηγήσει τι συνέβη στο περιστατικό είναι ύποπτο».

Πάντως, κανείς δε μπορεί να αποκλείσει την εκδοχή ο καπετάνιος που προκάλεσε κυματισμούς στο σκάφος του Βαλυράκη να είδε την πτώση του πρώην υπουργού στο νερό (ενδεχομένως ακόμα και να κατάλαβε ή να υποψιάστηκε το θανάσιμο τραυματισμό του) και έτσι να έκρυψε τα ίχνη του.

«Η περιγραφή που μας δόθηκε από το μάρτυρα δε βοηθάει σημαντικά, διότι οι περιγραφόμενες διαστάσεις του σκάφους, η τέντα και το λευκό χρώμα, είναι ιδιαίτερα συνηθισμένα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, οι βάρκες ψαράδων της περιοχής δεν είναι πάρα πολλές και έτσι αυτό μπορεί να μας βοηθήσει, ούτως ώστε να βρούμε την άκρη του νήματος. Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν και τεχνικά μέσα στις έρευνες, που ενδεχομένως να μας δώσουν κάποια στίγματα», εξηγεί αξιόπιστη πηγή στο Newsbomb.gr.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Αττική και μεταλλάξεις φέρνουν νέα μέτρα - Τι θα γίνει με τα γυμνάσια και τα λύκεια