ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Γεωργαντάς: Θα δίνεται προσωρινός ΑΜΚΑ μόνο για τον εμβολιασμό

Κορονοϊός - Γεωργαντάς: Θα δίνεται προσωρινός ΑΜΚΑ μόνο για τον εμβολιασμό

«Θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία, όπου θα τους δίνεται προσωρινός ΑΜΚΑ μόνο για να εμβολιαστούν», αφού η έκδοση ΑΜΚΑ είναι μακρά η διαδικασία.

«Απομακρύνεται πολύ ως λύση», ανέφερε ο ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Γεωργαντάς, αναφορικά με την χρονομέτρηση του διώρου μέσα στο οποίο θα πρέπει να πραγματοποιούνται τα ψώνια. Σύμφωνα με τον ίδιο το μέτρο δεν έχει καθολική εφαρμογή, λόγω του ότι δεν έχουν όλοι κινητό ή δεν το χρησιμοποιούν για τις εξόδους τους.

Αναφορικά με το ζήτημα των εμβολιασμών και ιδιαίτερα της πλατφόρμας που διαχειρίζεται το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ο Γιώργος Γεωργαντάς ξεκαθάρισε πως υπάρχει η εφαρμογή «Αίτηση» μέσα στο emvolio.gr, όπου ο καθένας μπορεί να κάνει ένσταση, αν υπάρχει λάθος στα στοιχεία του και είπε πως από τις 12.000 ενστάσεις που έχουν γίνει, έχουν εξεταστεί οι μισές κι από αύριο θα αρχίσουν να ειδοποιούνται οι πολίτες που από λάθος δεν έχουν κληθεί ακόμα για εμβολιασμό.

Εξήγησε ότι, από τις 12.000 ενστάσεις οι 4.000 δεν ήταν πραγματικά σε προτεραιότητα, αφού μπορεί για παράδειγμα να είναι κάποιος που λέει ότι πρέπει να εμβολιαστεί επειδή είναι οδηγός λεωφορείου.

«Από τις υπόλοιπες 2500 που έχουν εξεταστεί οι 350 είχαν δίκιο οι άνθρωποι που έκαναν ένσταση», είπε εξηγώντας πως πρόκειται συχνά για περιπτώσεις που σωστός ΑΜΚΑ που δε διάβαζε το σύστημα. Μια δεύτερη περίπτωση είναι αυτή του διπλού ΑΜΚΑ και μία τρίτη αυτή που έχει γίνει λάθος καταχώρηση του ΑΜΚΑ. Διαβεβαίωσε, πάντως, πως από αύριο 2150 άνθρωποι θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν μηνύματα για τον εμβολιασμό τους. Πρόκειται για άτομα από τις ηλικιακές ομάδες από 80 και από 85 και πάνω από δεν έχουν ειδοποιηθεί για τους παραπάνω λόγους.

Για όσους δεν έχουν καθόλου ΑΜΚΑ, ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως για όσους δικαιούνται, αλλά δεν έχουν, «θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία, όπου θα τους δίνεται προσωρινός ΑΜΚΑ μόνο για να εμβολιαστούν», αφού η έκδοση ΑΜΚΑ είναι μακρά η διαδικασία.

Για την περίπτωση ανθρώπων που δεν βρίσκονται μέσα στο σύστημα, όπως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, είπε πως η Επιτροπή Εμβολιασμού θα αναλάβει το προγραμματισμό του εμβολιασμού τους.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι πρέπει να εμβολιαστούν όλοι», τόνισε τέλος ο κ. Γεωργαντάς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Αττική και μεταλλάξεις φέρνουν νέα μέτρα - Τι θα γίνει με τα γυμνάσια και τα λύκεια

Ροή Ειδήσεων