ΕΛΛΑΔΑ

Προς νέο σκληρό lockdown η Αττική: Εισήγηση «βόμβα» των ειδικών να χαρακτηριστεί «κόκκινη»

Προς νέο σκληρό lockdown η Αττική: Εισήγηση «βόμβα» των ειδικών να χαρακτηριστεί «κόκκινη»
AP Photo

Κρίσιμη η σύσκεψη της υποεπιτροπής λοιμωξιολόγων για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και ειδικά στην Αττική, λόγω της έξαρσης κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, στο επίκεντρο της σύσκεψης των ειδικών βρέθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ειδικά στην Αττική, μετά και την αύξηση που καταγράφεται στα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται να χαρακτηριστεί «κόκκινη» η Αττική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει, αφενός ότι δεν θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια, όπως προγραμματιζόταν να γίνει την 1η Φλεβάρη και αφετέρου ότι οδεύουμε προς επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00, όπως ισχύει άλλωστε σε όλες τις «κόκκινες» περιοχές.

Σημειώνεται ακόμη, ότι τα όποια νέα μέτρα αποφασιστούν, θα αφορούν και στο λιανεμπόριο, για το οποίο αναμένεται να επιβληθούν αυστηροί περιορισμοί.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει σε πλήρη σύνθεση, εκ νέου το πρωί της Παρασκευής, 29 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια θα θέσει τις εισηγήσεις της υπόψιν του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σημερα: 313 στην Αττική, 62 στη Θεσσαλονίκη - Ο χάρτης της διασποράς των νέων μολύνσεων