ΕΛΛΑΔΑ

Ωράριο καταστημάτων: Πώς θα λειτουργήσουν - Τι ώρα κλείνουν στις «κόκκινες» περιοχές

Ωράριο καταστημάτων: Πώς θα λειτουργήσουν - Τι ώρα κλείνουν στις «κόκκινες» περιοχές

Το νέο ωράριο των καταστημάτων και τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν από σήμερα Σάββατο 30/1, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το εγχειρίδιο «Γενικοί Κανόνες Λειτουργίας Επιχειρήσεων σε περιοχές επιδημιολογικής επιτήρησης», το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας, είναι από τις 07:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, η εφαρμογή του νέου πλαισίου λειτουργίας ξεκινά από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, ενώ την Κυριακή 31 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Προσοχή το ωράριο είναι ως τις 8 για Αττική, αλλά για τις άλλες κόκκινες περιοχές είναι ως τις 5.

Όσον αφορά τις περιοχές επαυξημένου κινδύνου, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Αττική, οι καταναλωτές θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με τη μέθοδο «click away», δηλαδή έχοντας καθορίσει ραντεβού και παραλαμβάνοντας τα προϊόντα εκτός των καταστημάτων.

Την ίδια ώρα, για τους κλάδους ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοχαρτοπωλείων, θα εφαρμόζεται η μέθοδος «click inside», με τους καταναλωτές να παραλαμβάνουν τα προϊόντα με ραντεβού εντός του καταστήματος.

Σύμφωνα με το υπουργείο, συνεχίζεται το μέτρο των περιορισμών στις μετακινήσεις, οπότε οι καταναλωτές θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή να μετακινηθούν με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Στα δύο η χώρα - Νέα μέτρα και περιορισμοί - Τι ισχύει από σήμερα στις «κόκκινες» περιοχές