ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στα Χανιά: Δύτες ερεύνησαν το σκάφος του νεκρού Βρετανού – Τι καταγγέλλει η οικογένειά του

Θρίλερ στα Χανιά: Δύτες ερεύνησαν το σκάφος του νεκρού Βρετανού – Τι καταγγέλλει η οικογένειά του
zarpanews.gr

Τρεις βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστόλων του Λιμενικού Σώματος ερεύνησαν τη Δευτέρα το κύτος του ιστιοπλοϊκού που βυθίστηκε στον κόλπο της Σούδας παρασύροντας στο θάνατο τον κυβερνήτη του, έναν 74χρονο Βρετανό

Στόχος ήταν να ερευνηθεί από τους έμπειρους βατραχανθρώπους το εσωτερικό του σκάφους, προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα να υπήρχε και άλλο άτομο μέσα στο ιστιοπλοϊκό, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του zarpanews.gr.

Ήταν μια πολύ δύσκολη κατάδυση διείσδυσης σε σκάφος με τις καταδυτικές μπουκάλες μπροστά και όχι στην πλάτη, προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.

Από τη μία οι χώροι των ιστιοπλοϊκών σκαφών είναι πολύ στενοί και από την άλλη όλα τα σχοινιά του σκάφους αιωρούνται μέσα στα θολά από τη βύθιση νερά, γεγονός που έκανε την κατάδυση εξαιρετικά δύσκολη, αν και το βάθος είναι μόλις 4,5 μέτρα.

Δείτε την gallery:

Το χρονικό

Το πρωί της Κυριακής (31/1) ένα ιστιοφόρο βυθίστηκε με τον ηλικιωμένο επιβαίνοντα να βρίσκει τραγικό θάνατο κατά τη βύθιση. Ο 74χρονος Χιού Κλερ Μπράντλεϊ Ρόμπερτς ήταν ο άτυχος που έχασε τη ζωή του στη θάλασσα των Χανίων, με τον δύτη που ανέλαβε να ανασύρει τη σορό του να αναφέρει πως δεν υπήρχαν σημάδια εγκληματικής ενέργειας.

Η οικογένεια του θύματος, όμως, φαίνεται πως δεν πείστηκε και υποψιάζεται το αντίθετο. Μέλη της οικογένειας μίλησαν στη βρετανική εφημερίδα The Sun και ανέφεραν πως «δεν ήταν τυχαίο περιστατικό». Ο 74χρονος, συνταξιούχος εισαγγελέας, είχε διαφορές για κάποια ακίνητα τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων μόνιμη κατοικία του ήταν το χωριό Ραμνή Χανίων.

Στην ίδια εφημερίδα φιλοξενούνται και τοποθετήσεις από αστυνομικές πηγές, οι οποίες τονίζουν ότι δεν αποκλείεται ακόμα και το σενάριο της ασφυξίας. «Θεωρούμε πολύ ύποπτο ότι ένα τόσο μεγάλο σκάφος, ένα σκάφος μήκους τουλάχιστον 20 μέτρων, βυθίστηκε σε λίγη ώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων η εν λόγω πηγή.

«Ήμουν η πρώτη που πλησίασα τη σκηνή. Όταν έφτασα εκεί είδα τον άνδρα να επιπλέει και ο σκύλος στον κατάρτι να μην μπορεί να κινηθεί. Ήταν προφανές ότι πνίγηκε, ξαπλωμένος δίπλα στη βάρκα και το χέρι του μπλέχτηκε με το σχοινί», είπε μια γυναίκα που είδε το σκάφος να βυθίζεται, μιλώντας στην αγγλική εφημερίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δυο χρόνια, ο άτυχος 74χρονος είχε καταγγείλει στις αρχές ότι άγνωστοι είχαν παραβιάσει το σκάφος του και τον είχαν ληστέψει. Οι δράστες τον είχαν δέσει μέσα στο σκάφος με αποτέλεσμα να μείνει εκεί για δυο ημέρες μέχρι να τον εντοπίσουν κάτοικοι της περιοχής.

Οι αρχές του λιμεναρχείου Χανίων διερευνούν πλέον την υπόθεση, ενώ αυτό που θα ρίξει «φως» και θα δώσει τις τελικές απαντήσεις, είναι η ιατροδικαστική έρευνα. Από τα αποτελέσματα της εξέτασης του ιατροδικαστή θα φανεί αν όντως έχει προηγηθεί εγκληματική ενέργεια πριν τη βύθιση του σκάφους.

Η σπαρακτική ιστορία του σκύλου που έμεινε κοντά στο αφεντικό του ως το τέλος

Ο σκύλος του άτυχου Βρετανού -ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής από το βυθισμένο του σκάφος στον κόλπο της Σούδας- ήταν πάνω στο ιστιοφόρο, κοντά στο άψυχο σώμα του ηλικιωμένου, τον αναζητά και φαίνεται πως δεν ήθελε να απομακρυνθεί από το σημείο.

Ο σκύλος μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ακτή, ωστόσο ήταν φοβισμένος και κοιτούσε συνεχώς το σημείο όπου βυθίστηκε το σκάφος.

Μάλιστα κάποια στιγμή έτρεξε και ξέφυγε από τα χέρια των λιμενικών, για να καταλήξει σε ένα σημείο όπου είχε καλύτερη οπτική επαφή με το βυθισμένο ιστιοφόρο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμες οι επόμενες 72 ώρες: Και μέσα στην εβδομάδα η απόφαση για lockdown τύπου Πάτρας στην Αττική