ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννενα: Φόβοι αλλοίωσης δεκάδων εμβολίων – «Φρένο» στους εμβολιασμούς - Τι απαντά το Υπ. Υγείας

Γιάννενα: Φόβοι αλλοίωσης δεκάδων εμβολίων – «Φρένο» στους εμβολιασμούς - Τι απαντά το Υπ. Υγείας
IN TIME

Συναγερμός σήμανε στα Γιάννενα μετά την είδηση πιθανής αλλοίωσης παρτίδας περίπου 120 δόσεων του εμβολίου κατά του κορονοϊού - Αναβλήθηκαν οι ημερήσιοι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανή αιτία αλλοίωσης της παρτίδας περίπου 120 δόσεων των αντι – Covid εμβολίων φαίνεται να είναι η βλάβη στις συσκευές ψύξης, όπως αναφέρει το mypreveza.

Το περιστατικό ανέφερε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, ο Γ.Γ. της ΠΕΟΔΥΝ, Γιώργος Πρέντζας τονίζοντας ότι οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού στα Νοσοκομεία της Ηπείρου βρίσκονται σε υψηλό ποσοστό, καθώς στα 2 νοσηλευτικά ιδρύματα των Ιωαννίνων φτάνουν το 80%.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Κ.Υ Ιωαννίνων ανέφερε, ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα ψύξης και με βάση το πρωτόκολλο διαχείρισης διακόπηκε για μερικές ώρες ο εμβολιασμός, ωστόσο η συγκεκριμένη παρτίδα εμβολίων παραμένει στις συσκευές ψύξης.

Υπουργείο Υγείας: Δεν χάθηκε κανένα ραντεβού εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων

Λόγω βλάβης στο καταγραφικό θερμοκρασίας ενός ψυγείου συντήρησης εμβολίων, που παρουσιάστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων, αποσύρθηκαν για λόγους ασφαλείας 36 φιαλίδια που φυλάσσονταν στο συγκεκριμένο ψυγείο. Όπως διευκρινίζει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δεν χάθηκε κανένα ραντεβού εμβολιασμού.

Η ποσότητα των εμβολίων αντικαταστάθηκε άμεσα με νέα παράδοση, δεν χάθηκε κανένα ραντεβού και όλοι οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων πραγματοποιούνται κανονικά, χωρίς να ταλαιπωρηθεί κανένας πολίτης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για τρίτη ημέρα με πάνω από 1.000 νέες μολύνσεις