ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Μπαίνει στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη την Παρασκευή

Lockdown: Μπαίνει στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη την Παρασκευή

Η Θεσσαλονίκη μπαίνει στις «κόκκινες» περιοχές και την Παρασκευή θα γίνει εξειδίκευση των μέτρων για την συμπρωτεύουσα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι εμφανίζονται κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι για τα επιδημιολογικά στοιχεία που έρχονται από τη Θεσσαλονίκη, η οποία μαζί με την Αττική και την Αχαΐα, θεωρούνται οι «καυτές ζώνες» της πανδημίας.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, η Θεσσαλονίκη μπαίνει στις κόκκινες περιοχές μετά από εισήγηση των λοιμωξιολόγων και, εκτός απροόπτου, την Παρασκευή θα γίνει εξειδίκευση των μέτρων.

Σύμφωνα μάλιστα με το Open, αναμένεται να αποφασιστεί επίσης ό,τι και η Αχαΐα θα μπει στις κόκκινες περιοχές, ενώ για την Αττική που είναι ήδη «κόκκινη» έρχονται νέα μέτρα.

Η απόφαση για τη Θεσσαλονίκη και τα νέα περιοριστικά μέτρα λαμβάνεται προληπτικά για να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση του ιικού φορτίου και πίεση στο ΕΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, καταγράφηκαν 87 κρούσματα κορονοϊού και στην Αχαϊα 81.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τον κορονοϊό ο κ. Χαρδαλιάς με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους εξήγησε ότι πρέπει να τηρηθούν πιστά τα υπάρχοντα μέτρα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «δεν υπάρχει θέμα πανικού».

«Δεν υπάρχει θέμα πανικού. Υπάρχει θέμα απόλυτης επιφυλακής. Δεν υπάρχει θέμα αυστηροποίησης των μέτρων, υπάρχει θέμα πιστής τήρησης των υπαρχόντων. Μέσα από αυτό το πλέγμα αντιμετωπίζουμε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην αύξηση του ιικού φορτίου σε κάποιες περιοχές και στη Θεσσαλονίκη. Με συνεργασία και συνεννόηση θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και σε αυτήν την κρίσιμη καμπή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Αυτά τα μέτρα εξετάζονται για την Αττική – Πιο αυστηροί περιορισμοί τα Σαββατοκύριακα