ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Αγωνία για την «κόκκινη» Αττική - Εν αναμονή των νέων ανακοινώσεων

Κρούσματα σήμερα: Αγωνία για την «κόκκινη» Αττική - Εν αναμονή των νέων ανακοινώσεων
ΙΝΤΙΜΕ

Κρούσματα σήμερα: Παρατείνεται η αγωνία ενόψει της ανακοίνωσης των σημερινών κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, ενώ η Αττική εισήλθε από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 11/02 σε καθεστώς αυστηρού lockdown. 

Την ανιούσα έχουν πάει εκ νέου τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα, με τις περισσότερες από τις νέες μολύνσεις καθημερινά να εντοπίζονται στην «κόκκινη» Αττική.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 1.496, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται στις 167.549.

Την ίδια στιγμή, 284 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη, ενώ καταγράφηκαν 17 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 6.034 συνολικά στη χώρα.

Σε δηλώσεις του σήμερα, ο καθηγητής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης αναφέρθηκε στους ενεργούς φορείς κορονοϊού στην Αττική, εκτιμώντας ότι ανέρχονται σε 80.000 - 90.000.

Όπως εξήγησε ο αριθμός αυτός που προκύπτει από τα λύματα, είναι μειωμένος κατά 10%-20% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κ. Θωμαΐδης εκτίμησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων στην Αττική ως αποτέλεσμα των προηγούμενων 15 ημερών», προσθέτοντας ότι η συγκέντρωση του ιικού φορτίου όλες αυτές τις ημέρες από την Παρασκευή εξακολουθεί να είναι σε υψηλά επίπεδα.

«Περιμένουμε από την εφαρμογή των μέτρων και για μια εβδομάδα θα δούμε μια σημαντική μείωση», πρόσθεσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Θωμαΐδης: Στους 90.000 οι φορείς του ιού στην Αττική, περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων