ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Ο κίνδυνος είναι να πεθαίνουν άνθρωποι χωρίς να προλάβουν να νοσηλευτούν

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Ο κίνδυνος είναι να πεθαίνουν άνθρωποι χωρίς να προλάβουν να νοσηλευτούν

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Την κατάσταση στα νοσοκομεία, αλλά και τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για το σκληρό lockdown, στην Αττική, σχολίασε  ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr σχολίασε τα αυστηρά μέτρα που ανακοινώθηκαν για την Αττική και το αν αποσκοπούν στο να ανακοπεί η αύξηση, για να μη γίνει ανεξέλεγκτη.

Ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι δεν εφαρμόστηκαν τα μέτρα στις περιοχές που ήταν «κόκκινες», για αυτό αυξήθηκαν τα κρούσματα.

«Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει αύξηση το κρουσμάτων, καθώς στις επιβαρυμένες περιοχές δεν τηρήθηκαν τα μέτρα όπως θα έπρεπε. Θέλω να ελπίζω πως τα μέτρα θα αποδώσουν διότι ο κόσμος έχει κουραστεί και αυτό είναι απόλυτα κατανοητό. Ωστόσο δεν μπορώ να γνωρίζω από τώρα για το ποια θα είναι η απόδοση της, σε αυτό θα μπορέσω να σας απαντήσω σε δεκαπέντε ημέρες από τώρα. Πρέπει να βρει ένα τρόπο η κυβέρνηση οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα. Εάν είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους κανόνες και γίνουν παράλληλα μαζικοί εμβολιασμοί θα περιορίσουμε άμεσα την πανδημία», ανέφερε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος σχετικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών.

Σε ερώτηση μας σχετικά με το αν τα νοσοκομεία θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν, στο τρίτο κύμα ο καθηγητής τόνισε, «ένα από τα βασικά στοιχεία που μας οδήγησε στην απόφαση για lockdown στην Αττική μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου ήταν η δραματική αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Τα μέτρα πάρθηκαν για να μην φτάσουμε σε σημεία που τα νοσοκομεία δεν θα μπορέσουν να καλύψουν περιστατικά με Covid - 19. Ο κίνδυνος είναι να πεθαίνουν άνθρωποι χωρίς να προλάβουν να νοσηλευτούν. Έχω εμπιστοσύνη στους Έλληνες γιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό, πιστεύω πως για άλλη μια φορά θα βγουν νικητές», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.