ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Προς αυστηρό lockdown Αχαΐα, Ρέθυμνο, Εύβοια - Τα σενάρια για Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Προς αυστηρό lockdown Αχαΐα, Ρέθυμνο, Εύβοια - Τα σενάρια για Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Η Αχαΐα, η Εύβοια, το Ρέθυμνο και η Θεσσαλονίκη είναι οι τέσσερις περιοχές που ανησυχούν τους λοιμωξιολόγους καθώς τις τελευταίες ημέρες εμφανίζουν συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα.

Οι τέσσερις περιφερειακές ενότητες όπως φανερώνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα «βαδίζουν» στα βήματα της Αττικής. Οι λοιμωξιολόγοι πρόκειται να συνεδριάσουν σήμερα προκειμένου να αναλύσουν τα στοιχεία και σε περίπτωση που κρίνουν απαραίτητο να εισηγηθούν να τεθούν και αυτές όπως και η Αττική σε κατάσταση σκληρού lockdown.

Σημειώνεται ότι ήδη Αχαϊα και Ρέθυμνο έχουν μπει σε βαθύ κόκκινο από τους λοιμωξιολόγους ωστόσο όπως φαίνεται στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η Εύβοια καθώς έχει αρχίσει να καταγράφει πολλά νέα κρούσματα σε αρκετές περιοχές. Σε περίπτωση που η κατάσταση επιβαρυνθεί και άλλο εκτιμάται ότι αυτοί οι άνθρωποι θα χρειαστεί να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αττικής σε περίπτωση που χρειαστούν νοσηλεία στα οποία η πίεση έχει αρχίσει πλέον και γίνεται αισθητή.

Υπενθυμίζεται ότι την χθες Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.327 νέα κρούσματα σε 55 περιφερειακές ενότητες, με τα μισά από αυτά να εντοπίζονται στην Αττική (676), τη Θεσσαλονίκη να έπεται με 129 νέες διαγνώσεις και τους συνήθεις υπόπτους Αχαΐα (94 και υψηλό ιικό φορτίο 30,29), Ρέθυμνο (12), Χαλκιδική (23), Εύβοια (35) και Βοιωτία (23) να καταγράφουν επίσης πολλές νέες λοιμώξεις.

Τα σενάρια για τη Θεσσαλονίκη

Αναφορικά με την Θεσσαλονίκη είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ από τους λοιμωξιολόγους επιδημιολογικά δεν είναι τόσο επιβαρυμένη. Η κατάσταση δεν είναι τόσο δύσκολη και υπάρχουν δύο τάσεις.

Η μία είναι υπέρ αυστηρών μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν έγκαιρα. Η άλλη είναι ότι πρέπει να περιμένουμε.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, κομβικό ρόλο ενδεχομένως να παίξουν τα στοιχεία που θα παρουσιάσει το υπουργείο Υγείας στους λοιμωξιολόγους για την κατάσταση στο σύστημα υγείας στην συμπρωτεύουσα και για την προβολή που θα κάνει το Υπουργείο Υγείας για το πώς θα κινηθεί το επόμενο διάστημα.

Τα μόνο που μένει είναι οι τελικές αποφάσεις καθώς όλα τα σενάρια θα «πέσουν» στο τραπέζι της συζήτησης που θα πραγματοποιήσουν οι λοιμωξιολόγοι προτού αποφασίσουν τις εισηγήσεις τους.

Πίεση στο σύστημα υγείας

Συναγερμό έχει σημάνει πλέον και το σύστημα υγείας, με τους ειδικούς να ανησυχούν για τις δυνατότητές του να αντέξει ένα τρίτο κύμα. Στην αγωνία συμβάλλει η κατάσταση στην Αττική καθώς μέχρι χθες το ποσοστό κατειλημμένων κλινών ΜΕΘ covid ανερχόταν σε 83%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ρoή Ειδήσεων