ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Τρομάζουν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα – Δείτε το infographic

Κρούσματα σήμερα: Τρομάζουν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα – Δείτε το infographic
Newsbomb.gr

Κρούσματα σήμερα: Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στη χώρα μας εξαιτίας της επέλασης του κορονοϊού, με τα επιδημιολογικά δεδομένα να μην επιτρέπουν την παραμικρή αδράνεια.

Οι αριθμοί που ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή (12.10) ο ΕΟΔΥ είναι απογοητευτικοί, με 1.410 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, εκ των οποίων οι μισές στο Νομό Αττικής.

Μεγάλη ανησυχία ωστόσο προκαλεί και η ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων, με 293 συμπολίτες μας να δίνουν μάχες στις Εντατικές.

Πιο συγκεκριμένα, από τα 1.410 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, στην Αττική εντοπίστηκαν τα 762 με την αναλογία των κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού στους περισσότερους τομείς να προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό.

Στη Θεσσαλονίκη οι νέες μολύνσεις ανέρχονται στις 128, ενώ στην Αχαΐα άγγιξαν τις 95, ακολουθεί η Εύβοια με 56. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Κεντρικό Τομέα Αθηνών, όπου καταγράφηκαν 194 κρούσματα, ενώ και στον Νότιο Τομέα Αθηνών, στον οποίο εμφανίζονται 124 νέες μολύνσεις.

Ακόμη, 293 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 70 έτη. Εξ αυτών, οι 213 (72.7%) είναι άνδρες. To 86.3% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Επίσης, σημειώνεται ότι 1.204 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Είναι προφανές πως τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει το απόγευμα της Παρασκευής (12.02) σκληρό lockdown στους νομούς Αχαΐας και Εύβοιας.

Δείτε το Infographic

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυστηρό lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια - Όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου