ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση Lamaniff: Ο εισαγγελέας ζήτησε ψυχιατρικές εξετάσεις – Συγκλονίζει ο πατέρας του ράπερ

Εξαφάνιση Lamaniff: Ο εισαγγελέας ζήτησε ψυχιατρικές εξετάσεις – Συγκλονίζει ο πατέρας του ράπερ

Ο 24χρονος ράπερ που βρέθηκε μετά από πέντε ημέρες εξαφάνισης οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική μετά από εντολή του εισαγγελέα έτσι ώστε να υποβληθεί στις σχετικές εξετάσεις.

Αίσιο τέλος είχε, από ό,τι φαίνεται, η περιπέτεια του 24χρονου ράπερ «Lamaniff», κατά κόσμον Λάμπρος Μανιφάβας, ο οποίος είχε δηλωθεί ως εξαφανισμένος από την αρχή της εβδομάδας και εντοπίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (13.02) από ειδική ομάδα της ασφάλειας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο νεαρός διακομίστηκε προληπτικά σε νοσοκομείο, όπου του έγιναν κάποιες εξετάσεις και στη συνέχεια κλήθηκε να δώσει κατάθεση για το που βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα και γιατί εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας ήταν αυτός που έδωσε την εντολή για να οδηγηθεί ο 24χρονος ράπερ σε ψυχιατρική κλινική, έτσι ώστε να υποβληθεί στις σχετικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα της Θεσσαλονίκης, άνθρωποι από το περιβάλλον του νεαρού ανέφεραν πως χρήζει βοήθειας.

Έτσι εντοπίστηκε ο 24χρονος

Αξιωματικοί της αστυνομίας αναφέρουν στο Newsbomb.gr ότι θα εξετάσουν για την υπόθεση το κατά πόσο μπορεί να εξεταστεί νομικά το αδίκημα της άσκοπης κινητοποίησης των Αρχών, όπως επίσης το κατά πόσο μπορεί να απαγγελθούν κατηγορίες σε άτομα του φιλικού του περιβάλλοντος που γνώριζαν και δεν μίλησαν. Σύμφωνα πάντως με την επικρατέστερη εκδοχή, το πιο πιθανό να μην κατηγορηθεί κανείς για κανένα αδίκημα.

Στην έρευνα βοήθησε σημαντικά η σάρωση συγκεκριμένου λογαριασμών στα social media από τους αστυνομικούς, όπως και η λήψη καταθέσεων το βράδυ της Παρασκευής ατόμων που ανήκουν στο φιλικό περιβάλλον.

Για την εύρεση του ενημερώθηκαν και οι γονείς του ενώ σήμερα φτάνει στην Θεσσαλονίκη και η μητέρα του από τη Γερμανία.

Συγκλονίζει ο πατέρας του

«Δόξα τω Θεώ, το παιδί μου βρέθηκε», είπε με τρεμάμενη φωνή και με αναφιλητά, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Θεοφάνης Μανιφάβας.

Όπως είπε στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», ο πατέρας του 24χρονου ράπερ, «μίλησα με τον αδελφό μου, που είναι αστυνομικός και μου είπε μόνο ότι «αυτή την στιγμή το παιδί είναι καλά» και ότι τώρα (σημ: γύρω στις 09:00 του Σαββάτου) δίνει κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα».

Το χρονικό της εξαφάνισης, ο εντοπισμός και το «ροζ» βίντεο

Αίσιο τέλος είχαν οι έρευνες της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη για τον εντοπισμό 24χρονου μουσικού, ο οποίος αγνοούταν από την Τρίτη.

Ο 24χρονος εντοπίστηκε σώος τα ξημερώματα του Σαββάτου σε πάρκο στην περιοχή της Ανάληψης. Μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Για τον εντοπισμό του συστάθηκε ειδική ομάδα από το Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο μουσικός προσήλθε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να καταθέσει. Ο 24χρονος, ο οποίος ασχολείται με την ραπ μουσική, είχε αναρτήσει βίντεο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο στη συνέχεια σβήστηκε, δηλώνοντας την πρόσθεση του να βάλει τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος στο βίντεο, δεχόταν εκβιασμούς με υλικό ακατάλληλου περιεχομένου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Σταθερά πρώτη σε μολύνσεις η Αττική με 583, στα «κόκκινα» και η Θεσσαλονίκη με 138