ΕΛΛΑΔΑ

Σχέδιο «Ελευθερία»: Σε λειτουργία από Δευτέρα τα δυο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Σχέδιο «Ελευθερία»: Σε λειτουργία από Δευτέρα τα δυο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Από αύριο ενεργοποιείται το σύστημα εμβολιασμού ενεργοποιείται για τους πολίτες 60–64 ετών

Σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο του εθνικού εμβολιασμού «Ελευθερία», κατά του κορονοϊού με την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους να αναμένουν μεγάλη αύξηση στους ρυθμούς μετά και τη λειτουργία των δυο μεγάλων κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σημειώνεται ότι από αύριο Δευτέρα (15/2) συνεχίζεται ο εμβολιασμός των ηλικιωακών ομάδων 75–79 ετών, ενώ το σύστημα εμβολιασμού ενεργοποιείται για τους πολίτες 60–64 ετών, που θα εμβολιαστούν αρχικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Παράλληλα, δύο νέα, μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανοίγουν τις πύλες τους για όσους έχουν κλείσει ραντεβού, με δυνατότητα διενέργειας έως 432 εμβολιασμών την ημέρα.

Την ίδια στιγμή, το κύμα της κακοκαιρίας έχει θέσει σε συναγερμό τον κρατικό μηχανισμό για να μην χαθεί ούτε μία δόση.

Ήδη, σύμφωνα με το MEGA, έχει γίνει ο εφοδιασμός των εμβολιαστικών κέντρων και έχει καταρτιστεί πρόγραμμα σε συνεργασία με Αστυνομία, Πυροσβεστική και Δήμους για την απρόσκοπτη μετάβαση των πολιτών που είναι στο πρόγραμμα να εμβολιαστούν.

Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκονται και οι άνθρωποι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για τυχόν μετακίνηση ηλικιωμένων που δεν μπορούν να μεταβούν στα κέντρα με ίδια μέσα.

Σε περίπτωση πάντως που κάποιοι δεν τα καταφέρουν, υπάρχουν έτοιμες λίστες αναπλήρωσης με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και με κατοίκους περιοχών που βρίσκεται το εμβολιαστικό κέντρο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Συνολικά 94 νέα κρούσματα μεταλλάξεων - Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται