ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στο Newsbomb.gr για την τραγωδία με τον 80χρονο στην Εύβοια

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στο Newsbomb.gr για την τραγωδία με τον 80χρονο στην Εύβοια

Καιρός σήμερα - Κακοκαιρία «Μήδεια» - Όλες οι ειδήσεις: Για την κατάσταση στην Εύβοια και την τραγωδία με τον 80χρονο συμπολίτη μας, μίλησε στο Newsbomb.gr ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας "Μηδεία" με πυκνές χιονοπτώσεις να πλήττουν τη χώρα, κυρίως από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, ενώ το χιόνι έχει φτάσει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Ενδεικτική της έντασης της κακοκαιρίας που επικρατεί από το απόγευμα της Δευτέρας, ιδιαίτερα σε Αττική και Εύβοια είναι ότι θρηνούμε δύο νεκρούς συμπολίτες μας, ο ένας εξ αυτόν στο χωριό Τρούπι της Εύβοιας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός ο 80χρονος που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι όπου έμενε μόνος του στο χωριό Τρούπι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίεςο άτυχος 80χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και χρειαζόταν υποστήριξη της αναπνοής του από μπουκάλα οξυγόνου.

Στο χωριό, όμως, από τη Δευτέρα υπήρχε διακοπή ρεύματος με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παροχή οξυγόνου από την μπουκάλα η οποία για να λειτουργήσει χρειάζεται ρεύμα.

"Πυροσβέστες και στελέχη της πολιτικής προστασίας Εύβοιας προσπαθούσαν από τη Δευτέρα να προσεγγίσουν το χωριό αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό παρά μόνο σήμερα, Τρίτη, με τους διασώστες να εντοπίζουν δυστυχώς νεκρό τον άτυχο ηλικιωμένο", ανέφερε στο Newsbomb,gr ο κ. Σπανός.

Όσον αφορά την κατάσταση στην περιοχή, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας μας ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι και αυτή την ώρα κλειστός είναι μόνο ο δρόμος Ψαχνά - Προκόπη.

Σε σχέση με τις διακοπές ρεύματος δεν μπόρεσε να μας απαντήσει πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Σημείωσε ωστόσο ότι άνδρες της ΔΕΔΗΕ καταβάλουν κάθε προσπάθεια.

Στην Κρήτη ο πρώτος νεκρός

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι τη ζωή του έχασε ένας 56χρονος αγρότης που βρισκόταν μαζί με τον γιο του στο ποιμνιοστάσιό του στο Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου.

Ο 56χρονος υπέστη πιθανότατα έμφραγμα και άφησε την τελευταία του πνοή στο ποιμνιοστάσιό του μπροστά στα μάτια του γιου του.

Ήταν στις 9.30 το πρωί όταν ο γιος του 56χρονου ειδοποίησε τις αρχές ότι ο πατέρας του είχε χάσει τις αισθήσεις του, ενώ πήγαινε να ταΐσει τα ζώα του.

Κλιμάκιο της πυροσβεστικής από το Τζερμιάδων πλησίασε με δύο οχήματα και 5 υπαλλήλους το ποιμνιοστάσιο, το οποίο βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή με τους πυροσβέστες να καλύπτουν μια μεγάλη απόσταση με τα πόδια.

Ο άτυχος 56χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG Κακοκαιρία: Λευκή «εισβολή» στην Αττική - Χιόνια μέχρι και στην Ακρόπολη