ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία - «Μήδεια»: Στη μάχη και ο Στρατός – Πολύτιμη βοήθεια με Μέσα και προσωπικό

Κακοκαιρία - «Μήδεια»: Στη μάχη και ο Στρατός – Πολύτιμη βοήθεια με Μέσα και προσωπικό

Κακοκαιρία: Πολύτιμη και πολυδιάστατη η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, για μια ακόμη φορά.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Στρατού Ξηράς στην έκκληση για βοήθεια από την Πολιτεία, την ώρα που η κακοκαιρία με το όνομα «Μήδεια» συνεχίζει να «σφυροκοπά» την Χώρα.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΓΕΕΘΑ, του ΔΕΔΔΗΕ, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, για να συντονιστεί το έργο αποκατάστασης των προβλημάτων, αποφασίστηκε να ζητηθεί η συνδρομή του Στρατού Ξηράς, κυρίως για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, με απόφαση του ΓΕΕΘΑ και κατόπιν εγκρίσεως από το υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, αποφασίστηκε να μεταβούν άμεσα στο στρατόπεδο «Καποτά» του Μενιδίου, προσωπικό και Μέσα από τη Μονάδα του Μηχανικού στο Λουτράκι. Τα συγκεκριμένα μηχανήματα αποφασίστηκε να πάνε στο συγκεκριμένο στρατόπεδο προκειμένου να είναι κοντά στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και στα βόρεια προάστια της Αθήνας όπου υπάρχουν τα περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα.

Επίσης, ένα γκρέιντερ του Στρατού Ξηράς βρίσκεται ήδη στο δήμο Μαραθώνα, επιχειρώντας τη διάνοιξη δρόμων.

Στο ελληνικό «Πεντάγωνο» πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα της Τρίτης, ώστε να συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους θα συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Όπως έγινε γνωστό, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τεθεί στη διάθεση της Πολιτείας για οποιαδήποτε βοήθεια.

Η κοινωνική προσφορά άλλωστε των Ενόπλων Δυνάμεων είναι γνωστή, μιας και τα στελέχη των τριών Κλάδων δηλώνουν πάντα «παρών» σε κάθε περίσταση, αναλαμβάνοντας την εκτέλεση αποστολών για τη στήριξη και την παροχή βοήθειας όταν η Πολιτεία το έχει ανάγκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Δεκάδες περιοχές στο σκοτάδι - Κίνδυνος να μείνουν χωρίς ρεύμα όλο το βράδυ