ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Τρίτη μέρα χωρίς ρεύμα στον Διόνυσο - Πυροσβεστική και Στρατός στη «μάχη»

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Τρίτη μέρα χωρίς ρεύμα στον Διόνυσο - Πυροσβεστική και Στρατός στη «μάχη»

Για τρίτο 24ωρο, η κακοκαιρία «Μήδεια» συνεχίζει να προκαλεί σοβαρά προβλήματα και στα δίκτυα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης του δήμου Διονύσου, μετά το σαρωτικό πέρασμά της.

Φωτορεπορτάζ: Σπύρος Μελισσάρης

Ως μια δύσκολη μέρα χαρακτήρισε τη σημερινή για το Διόνυσο, ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Καλαφατέλης που μίλησε στον Αθήνα 9.84 καθώς όπως είπε η περιοχή είναι επί τρία μερόνυχτα χωρίς ρεύμα και από χθες και χωρίς νερό.

Πολύτιμη είναι η βοήθει του Στρατού και της Πυροσβεστικής, που έχουν «ριχτεί» στη μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών και των προβλημάτων που δημιούργησε η επέλαση του χιονιά, όπως φαίνεται από τις εικόνες που εξασφάλισε το Newsbomb.gr.

«Εκατοντάδες πεύκα έχουν πέσει στους δρόμους με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ο εκχιονισμός των περιοχών μας. Βρίσκονται στην περιοχή ομάδες της ΕΜΑΚ και βοηθούν με όλες τις δυνάμεις τους», πρόσθεσε. «Πρέπει να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, έχουμε και ευάλωτες ομάδες. Υπάρχουν κάποιες γεννήτριες, αλλά δεν επαρκούν».

Σύμφωνα με τον κ. Καλαφατέλη, εντός της ημέρας θα αρχίσει να δίνει ρεύμα η ΔΕΗ και σταδιακά θα έρθει και το νερό. Ωστόσο, υπογράμμισε «πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες αποκατάστασης ο ΔΕΔΔΗΕ με επιπλέον συνεργεία». Για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κ Καλαφατέλης τόνισε πως «ο Δήμος έχει μεριμνήσει με την κοινωνική του υπηρεσία και παρεμβαίνει όπου χρειάζεται».

Να υπενθυμίσουμε ότι με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Διονύσου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές χιονοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 15-02-2021 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για ένα (1) μήνα, ήτοι έως και 15 Μαρτίου 2021.

Δείτε βίντεο από την περιοχή του Διονύσου:

Συνεργεία του στρατού και μονάδες της ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος, ανέλαβαν να δώσουν λύση στο μεγάλο πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση στην Αττική.

Ο σχεδιασμός των δράσεων του στρατού και της πυροσβεστικής έγινε στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Νίκο Χαρδαλιά, στην Πολιτική Προστασία.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbomb.gr στη gallery:

Ενέργειες του Πυροσβεστικού Σώματος μετά την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 μέχρι και σήμερα έχει δεχθεί 2.776 κλήσεις, η πλειονότητα των οποίων αφορούν σε κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Ειδικότερα για την Αττική, από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι αυτή τη στιγμή, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί 2.286 κλήσεις, και συγκεκριμένα:

• 1.770 για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων

• 215 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο

• 138 για μεταφορές ατόμων σε νοσοκομεία (αιμοκάθαρση)

• 28 για μεταφορές ατόμων σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία προκειμένου να εμβολιαστούν καθώς και για άλλες περιπτώσεις παροχής βοηθείας.

Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει σε επιφυλακή και συνεχίζει να επιχειρεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 755 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - Στους 313 οι διασωληνωμένοι, 13 νεκροί σε 24 ώρες