ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: «Βόμβα» από Ζέρβα – Τα κρούσματα αυξάνονται 15% κάθε εβδομάδα

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: «Βόμβα» από Ζέρβα – Τα κρούσματα αυξάνονται 15% κάθε εβδομάδα

Για σταθερή αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη κάνει λόγο ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σύμφωνα με τον ίδιο η αύξηση είναι της τάξης του 10-15% στον αριθμό των κρουσμάτων κάθε εβδομάδα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να χαρακτηρίζει «ανησυχητική» την κατάσταση στην πόλη.

«Η αύξηση αυτή φαίνεται τόσο στα λύματα της πόλης, όσο και στην εβδομαδιαία ενημέρωση που λαμβάνουμε όλοι οι δήμοι από τον ΕΟΔΥ. Στόχος μας, είναι να κρατήσουμε τον δήμο μας «ανοιχτό» για… όσο αντέξουμε. Προσπαθούμε να μην μπούμε κατευθείαν στο βαθύ κόκκινο. Τα καλά νέα, είναι ότι οι ΜΕΘ των νοσοκομείων μας δεν είναι επιβαρυμένες, πράγμα που ενδέχεται να μπορεί να εξηγηθεί από το ότι οι εμβολιασμοί πάνε καλά στην πόλη μας και από το ότι η Θεσσαλονίκη έχει αποκτήσει μια σχετική φυσική ανοσία, καθώς τους προηγούμενους μήνες ήταν επιδημιολογικά επιβαρυμένη», τονίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο grtimes.gr.

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης κρούει καμπανάκι κινδύνου για τυχόν εφησυχασμό: «Είμαστε on alert, ώστε να αντιδράσουμε εγκαίρως σε οποιαδήποτε «έκρηξη» κρουσμάτων. Σε κάθε περίπτωση τηρούμε τα μέτρα. Φοράμε πάντα μάσκες και κρατάμε αποστάσεις».

Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου: Παρατηρείται αποκλιμάκωση κρουσμάτων

Την πέμπτη μέρα πολύ αυστηρού lockdown διανύει ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, με τον δήμαρχο, Κλεάνθη Μανδαλιανό, να αναφέρει στο grtimes.gr ότι παρατηρείται ήδη μία αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων.

«Από την εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ ενημερώθηκα ότι εντοπίστηκαν μόλις 42 κρούσματα κορωνοϊού στο δήμο μας την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ από τα 239 rapid test που διενεργήθηκαν στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, προέκυψαν μόλις 6 θετικοί. Δεν έχει εντοπιστεί νέο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, ωστόσο τα θετικά δείγματα στην παρούσα φάση αναλύονται», αναφέρει ο δήμαρχος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δεκαήμερο -«φωτιά»: Στο Αιγαίο ο τουρκικός στόλος – Στήνει «τείχος» η Ελλάδα, έρχονται και οι Γάλλοι