ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Φόβοι για νέα «έκρηξη» - Αγωνία για τα επιδημιολογικά δεδομένα

Κρούσματα σήμερα: Φόβοι για νέα «έκρηξη» - Αγωνία για τα επιδημιολογικά δεδομένα
InTime

Κρούσματα σήμερα: Ραγδαία αύξηση στους αριθμούς φοβούνται οι ειδικοί. Μεγάλος αριθμός μολύνσεων για ένα ακόμα 24ωρο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται με τον κορονοϊό στη χώρα τα τελευταία 24ωρα. Ναι μεν η μεγάλη αύξηση στα κρούσματα αποδίδεται ως έναν βαθμό στον μεγαλύτερο αριθμό τεστ που διεξάγεται πλέον, πλην όμως δεν παύουν τα επιδημιολογικά δεδομένα να προξενούν προβληματισμό.

Το γεγονός ότι τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 2.000 και σύμφωνα με τις προβλέψεις αλλά και τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους οι λοιμωξιολόγοι αυτό θα συμβεί για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο, είναι δεδομένο να φέρνει ανησυχία. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (23.02), για πρώτη φορά μετά από τις 2 Δεκεμβρίου 2020 ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων ξεπέρασε ξανά τις 2.000, ενώ ο αριθμός των 357 διασωληνωμένων αποτελεί «μαύρο» ρεκόρ των τελευταίων 45 ημερών.

Άλλωστε η πίεση στο σύστημα υγείας είναι ένα από τα ισχυρότερα κριτήρια για να ληφθούν αποφάσεις για τα μέτρα. Με δεδομένο ότι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία τις τελευταίες ημέρες και ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ήταν σχεδόν βέβαιη και η απόφαση για παράταση του lockdown.

Ιδιαίτερα στην Αττική, όπου το πρόβλημα παραμένει και ο κορονοϊός επιμένει. Το λεκανοπέδιο είναι η περιοχή της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα καθημερινά, μεγάλες εστίες διασποράς εντοπίζονται κατά τόπους και η ανησυχία των ειδικών αλλά και της κυβέρνησης είναι έκδηλη.

Τα δεδομένα που θα ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να είναι τέτοια που θα επιβεβαιώσουν την εξαγγελία του πρωθυπουργού για παράταση του Lockdown σύμφωνα με πληροφορίες.

Η επιδημιολογική εικόνα της Τρίτης

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δεκαήμερο -«φωτιά»: Στο Αιγαίο ο τουρκικός στόλος – Στήνει «τείχος» η Ελλάδα, έρχονται και οι Γάλλοι