ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: «Βόμβα» Βατόπουλου για ενδεχόμενο νέων μέτρων εκτός από την παράταση

Lockdown: «Βόμβα» Βατόπουλου για ενδεχόμενο νέων μέτρων εκτός από την παράταση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα εκτός από την παράταση του lockdown της Αττικής άφησε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Συγκεκριμένα ο κ. Βατόπουλος, ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας που συνεδριάζει σήμερα, όταν ρωτήθηκε αν η παράταση μπορεί να συνοδεύεται από νέα μέτρα δεν το απέκλεισε απαντώντας «στο τραπέζι υπάρχουν πολλά πράγματα έτσι κι αλλιώς».

Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι πολλά τα κρούσματα ακόμα, το σύστημα υγείας πιέζεται και πολλές περιοχές της Ελλάδας εμφανίζονται στο κόκκινο όπως η Αρκαδία».

Αυτό σημαίνει ότι «έχουμε μια πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν έχουμε, ωστόσο, τα μεγέθη που περιμέναμε όσον αφορά τα κρούσματα, έχουμε τις μεταλλάξεις που εξαπλώνονται και έχουμε και τον εμβολιασμό που προχωράει».

Όπως τόνισε «θέλουμε να ελαττωθούν τα κρούσματα, τουλάχιστον δεν έχουμε ραγδαία αύξηση, γι’ αυτό επιμένουμε να ζητάμε εφαρμογή των μέτρων».

«Για μένα το βασικό είναι οι εμβολιασμοί, πρέπει να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να λυθεί το παγκόσμιο πρόβλημα με τη διανομή» συμπλήρωσε ο κ. Βατόπουλος παρατηρώντας ότι τα μέτρα πάντα ισορροπούν στο υγειονομικά ασφαλές και στο ρεαλιστικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης: Επί 4 ώρες έδινε εξηγήσεις - Δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα