ΕΛΛΑΔΑ

Πελώνη στο Newsbomb.gr: Προτεραιότητά μας το άνοιγμα της αγοράς – Επιβαρυμένη η εικόνα στην Αττική

Πελώνη στο Newsbomb.gr: Προτεραιότητά μας το άνοιγμα της αγοράς – Επιβαρυμένη η εικόνα στην Αττική

«Το άνοιγμα του λιανεμπορίου αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση», επεσήμανε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση του lockdown στην Αττική.

Όπως είπε, τα επιδημιολογικά δεδομένα αξιολογούνται διαρκώς και κάθε εβδομάδα η επιτροπή βάσει των στοιχείων καταθέτει στις εισηγήσεις της προς την κυβέρνηση και στη συνέχεια λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι επιβαρυμένη, ειδικότερα στην Αττική, ανέφερε, τονίζοντας πως είναι αναγκαία η πιστή τήρηση των μέτρων από όλους, προκειμένου να μειωθεί το ιικό φορτίο και να είναι εφικτό το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων.

Για την εξέλιξη της πανδημίας κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση η κ. Πελώνη ανέφερε:

«Ένα χρόνο από τότε, ο ιός παραμένει ανάμεσά μας και καταγράφει νέα έξαρση εξαιτίας του καιρού και των μεταλλάξεων που έφτασαν στη χώρα μας. Την περασμένη εβδομάδα, η διασπορά εμφάνισε αυξητική τάση στις 56 από τις 76 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Τα νέα κρούσματα κυμάνθηκαν στα 1.500 ανά ημέρα και το Σύστημα Υγείας δέχεται έντονη, πίεση ιδίως στην Αττική, όπου ανοίγουν νέες κλίνες Μ.Ε.Θ. ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες».

Και προσέθεσε: «Η επιδημιολογική κατάσταση σήμερα απαιτεί αυξημένη προσοχή προκειμένου να διανύσουμε το τελευταίο μίλι του μαραθωνίου με ασφάλεια και να βγούμε από την περιπέτεια μια ώρα αρχύτερα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Όλα δείχνουν παράταση του lockdown μέχρι τις 15 Μαρτίου - Αγωνία για τις μεταλλάξεις